Het moestuinseizoen gaat beginnen

Naast het runnen van de vergaderlocatie De Keulse Hei ben ik ook een moestuinierster. Ik probeer zoveel mogelijk producten zelf te verbouwen die ik ook mijn gasten voor kan schotelen. Toch veel fijner om zelfgekweekte sla te gebruiken bij mijn lunchbroodjes of zelfgekweekte bietjes op de salade! Er gaat niets boven onbespoten groente op je bord. 

Wat heb ik inmiddels voor-gezaaid?

Het is elk jaar heel moeilijk om niet te vroeg te beginnen met voorzaaien. Maar met het weer van afgelopen week ben ik toch de nodige uurtjes actief geweest in mijn moestuin. Ik heb al het een en ander voor-gezaaid en inmiddels al uit-gespeend. Ik heb al tuinbonen, andijvie, sla en bietjes in de kas staan. Ik heb bij Garden Select nog een aantal aardbeiensoorten gekocht die veel vroeger dan mijn eigen aardbeienplanten vruchten geven. Heerlijk voor de aardbeien smoothie op de lunchkaart of een overheerlijke aardbeientaart bij de koffie voor de gasten!

Voor het planten van de aardbeienplantjes heb ik de bollenplanter van Wolf gebruikt. Niet alleen heel handig voor het planten van bloembollen maar ook van klein parkgoed to ca. 6 cm diameter. De onderkant is voorzien van scherpe snijtanden. Dit vergemakkelijkt het insteken in de grond. Onmisbaar in de tuin!

Een heerlijke temperatuur in de kas

Ik ben niet de enige die het heerlijk vindt om in de tuin te vertoeven. Ook poes Loes had vandaag een heerlijk plekje gevonden in de kas. Geef haar eens ongelijk! 

Alles groeit als een malle met dat heerlijke zonnetje!

Niet alleen de stekjes groeien heel hard in mijn kas maar ook het onkruid groeit ontzettend hard dus ook heel belangrijk om de (moes)tuin zo snel mogelijk onkruid-vrij te krijgen, want hoe eerder je het onkruid weghaalt hoe minder het zich kan vermeerderen. Vroeg in het voorjaar de border goed wieden, scheelt heel veel werk in de zomer.

De tuincentra zullen het wel gaan merken de komende weken want met lekker weer krijgt iedereen met balkon of tuin de kriebels om weer aan de slag te gaan.

2 gedachten over “Het moestuinseizoen gaat beginnen”

  1. Sonja Ingenluyff

    Goed bezig Ellen !
    De start van de moestuin ziet er netjes uit.
    Ben je óók weer begonnen met het zaaien van verschillende kruiden?
    Kom gauw een kijkje nemen op de Keulse Hei.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?