Keep calm & eet speculaas

Ondernemers in de spotlights

Vorige week stond ik met een redactioneel stuk over De Keulse Hei  in het streekblad van Pijnacker-Nootdorp “Telstar”. Op dinsdagmiddag belde hoofdredacteur Sjaak Oudshoorn voor een kort interview. Eenmaal thuis snel een foto gemaakt en op woensdag kreeg ik al berichtjes van diverse mensen dat ze het bericht gespot hadden in de krant. Leuk dat ondernemers op deze wijze geholpen worden met wat naamsbekendheid.

Goed gewapend tegen cybercrime?

Afgelopen week organiseerden het team accountmanagers bedrijven van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp een netwerkbijeenkomst. Ferry van Buijtene van Support-IT nam de aanwezigen mee met de nodige tips hoe je cybercrime hopelijk voor kan wezen. Voor wie is het niet een drama zoveel inlognamen en wachtwoorden te moeten onthouden/registreren? 1password, KeePass en Lastpass kunnen je hierbij helpen.  

Waar je vooral op kan letten?

  • Zorg voor een offline back-up
  • Als er een update klaar staat, doe dit dan ook
  • Gebruik wachtwoord-zinnen
  • Verander je wachtwoord niet te vaak
  • Activeer altijd een twee-staps-authenticatie
  • Praat erover
  • En gebruik altijd je gezonde verstand.

Bezorgservice Loqal Delivery

Herken je dat, dat je blij wordt van positieve dingen in deze tijd van zoveel nare berichten? Dat had ik afgelopen week toen ik las over Loqal Delivery van Arzu Visser in het Algemeen Dagblad. Arzu heeft haar eigen bezorgservice in Den Haag met producten van alleen maar lokale winkels. Een fantastisch idee! Van voorheen een leaseauto naar nu een elektrisch aangedreven bakfiets. Arzu bezorgt in Den Haag al in een aantal wijken producten van de lokale winkeliers maar hoopt snel uit te gaan breiden naar de gehele stad maar ook Voorburg en Rijswijk. Hou haar website in de gaten.

Niet te versmaden kerstcadeau

Vanmorgen was ik op bezoek bij NotenKado in Nootdorp voor het uitzoeken van wat kerstpakketjes. Ik ken Melanie van Noova, het netwerk voor ondernemende vrouwen. Het was net of ik in een snoepwinkel terecht was gekomen. Melanie maakt de pakketjes allemaal zelf volgens de wensen van de klanten. Voor de notenkraam van haar man maakt zij ook leuke cadeaupakketjes. De kraam staat in Ypenburg op vrijdag en in Voorburg op zaterdag. 

Kerstactiviteiten

Ik wil het toch nog even onder de aandacht brengen… De Keulse Hei staat ook open voor aanvragen van kerstontbijtjes, kerstlunches en kerstborrels. Spreek je bekenden in je omgeving die nog zitten te dubben hoe ze het jaar af willen sluiten met hun team, attendeer hen op De Keulse Hei!  Laat ze contact opnemen en we gaan er een bijzonder moment van maken.

1 gedachte over “Keep calm & eet speculaas”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?