En toen was de Goedheiligman weer vertrokken

Afgelopen week mocht ik een aantal keren Sinterklaas vergezellen als roetveegpiet. Wat is dat toch leuk om met de Goedheiligman op stap te zijn. Op straat willen opa’s en oma’s steevast met ons op de foto met hun kleinkind van dit ongeplande moment. Behalve dat de roetveegpiet inmiddels volledig geaccepteerd is in de samenleving is het voor Piet ook veel fijner. Je vindt niet dagenlang nog rommel in je neusgaten en oren!

Voor de gasten op De Keulse Hei heb ik ook aardig wat lekkers gebakken zoals kruidnootjes en speculaascake.

Decembereditie van het Leven magazine

Vanuit onze tijd bij Roeivereniging De Laak kennen wij de bladmanager van het magazine Leven, Diana Boer. Diana benaderde mij of ik het leuk zou vinden in de decembereditie te staan met De Keulse Hei. Nou en of ik dat leuk zou vinden!

Woensdag 7 december was de feestelijke lancering van het blad in Amare Den Haag. Met Harrie Lamers en Peter van Koppen, twee goede bekenden van de Vrijheid Blijheid borrels en netwerkers pur sang ben ik naar Den Haag gereisd. 

Wat is het een mooi magazine geworden. En hoe leuk… afgelopen maanden konden de magazines meegenomen worden door de gasten van De Keulse Hei en nu sta ik er zelf in! Een heel mooi magazine met mooie verhalen van veel ondernemers uit diverse sectoren. In deze editie onder andere een mooi artikel over de winnares van het beste kookboek van het jaar, Yvette van Boven.

Keulse Hei op bezoek bij ’t Dijkje

Afgelopen week was ik op bezoek bij Carola van Dijk-Groot. Samen met haar man Joris runnen zij sinds afgelopen juni een kleinschalige vergaderlocatie genaamd Het Dijkje Utrecht. Naast vergaderlocatie hebben zij ook twee vakantieverblijven. De ligging is fantastisch, uitkijkend op de fruitbomen en de stadsboerderij van het Romeinse fort, Castellum.

Het leek mij leuk met elkaar ervaringen uit te wisselen en heb ik hen in levende lijve op hun prachtige locatie ontmoet. 

Net als ik ontvangt Carola inmiddels ook veel groepen uit het middelbaar en voortgezet onderwijs. Leuk haar ontmoet te hebben en ze komt snel een keer naar De Keulse Hei

Bromelia

Decembereditie buurtkrant

Voor de buurtkrant van onze Katwijkerbuurt ben ik deze maand ook op pad gegaan. Net voor de kerst willen we een volgende editie op de mat laten vallen. Ik ben langsgegaan bij een van de ondernemers in onze buurt en wel een kwekerij van Bromelia’s, firma Zeestraten. Leuk om een keer meer van deze ondernemer te horen over hun handel. De Bromelia’s van de familie Zeestraten kun je bij menig Lidl tegenkomen in het buitenland.

Eerste Ei
Kerstbolletjes

Gijs en zijn dames

Een paar maandjes geleden zijn we met een nieuw haantje en kipjes begonnen. Gijs is inmiddels al een aardige haan geworden en kukelt er al een beetje op los en zijn dametjes beginnen nu met eitjes leggen. Wat wel jammer was dat de twee eerste eitjes gelijk door een ekster geroofd zijn op het moment dat Frank ze heel even naast het hok legde om het hok schoon te maken. Ei nummer drie hebben we gelijk veiliggesteld en bewaard voor het insmeren van de broodjes van de gasten want wat is dat een verschil! Deze eitjes zorgen voor prachtig glanzende broodjes zoals je ziet op de foto.

Kerst op De Hei

De komende twee weken staan er nog de nodige boekingen gepland voor De Keulse Hei en dan is het ook even kerstvakantie. Wat wel fijn is, dat er al de nodige boekingen gepland staan in het nieuwe jaar. Mochten jullie nog iets zoeken voor een klein team rond de feestdagen? Laat het weten, ik denk graag mee!

4 gedachten over “En toen was de Goedheiligman weer vertrokken”

  1. Sonja Ingenluyff-Noya

    Hi Ellen ,
    Gefeliciteerd met het leuke artikel in magazine “Leven”.👍
    Dat verdient echt weer een feestje .
    Succes nog de laatste twee weken tot de kerstvakantie. 🙋🏻‍♀️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?