Heerlijk winterweer

Wat heerlijk dat we weer een paar dagen met winters zonnetje hebben gehad. Daar heeft iedereen wel erg behoefte aan na al die regen en kou. Zelf heb ik het afgelopen twee weken erg druk gehad met gasten dus niet alle zonnestraaltjes kunnen pakken maar er moet natuurlijk ook gewerkt worden.

Ik heb leuke gasten op De Hei mogen ontvangen. Vorige week mocht ik het College van Bestuur van De Haagse Hogeschool ontvangen. Heel leuk dat zij mij hebben bezocht. Vandaag is er een Mediabedrijf dat een Haagse wethouder een mediatraining geeft. Voor mij ook weer de nodige leermomentjes, want ik moest een veganistische lunch verzorgen en veganistische hapjes in de middag klaarzetten. Bij alle baksels die ik normaliter maak, gebruik ik boter, ei en/of melk dus dat was even schakelen. Lang leve het internet.

Veganistische lekkers

Monopoly

De nodige lezers hebben gevraagd te vertellen wie de challenge heeft gewonnen twee weken geleden. Het was een spannende strijd maar uiteindelijk heeft Wies gewonnen. Wat heel bijzonder was aan dit spel, dat zij Ons Dorp heel snel in het bezit had en daar heel snel hotels op had gezet en dat uiteindelijk de ondergang van ons allemaal was. Dat had ik zelf nog nooit meegemaakt. Wist je trouwens dat De Brink en de Dorpsstraat in Ons Dorp fictieve straten zijn in een fictief dorp? De overige straten en dorpen bestaan wel.

Monopoly

Moestuin

Afgelopen week kwam een van de leden van NOOVA bij mij langs om te praten over moestuinen. Zij wil een moestuin op gaan zetten om ook te gebruiken bij haar coachgesprekken. Ik voel me nog geen goeroe op dit gebied maar ik merk wel dat ik elk jaar bij leer en ook elk jaar bij stuur in mijn plannen bij het starten van het moestuinseizoen. Voor je het weet gaat het weer van start. Inmiddels heb ik de pootaardappelen en uien al besteld. Het worden voornamelijk producten waar je babyhapjes van kan maken. Rara wat ik ga verbouwen?

Amstel live

Vrienden van Amstel live

Afgelopen weken was de 26ste editie van het muziekevenement in de Rotterdamse Ahoy. Wij hadden het nog nooit meegemaakt. Via Frits van Velzen konden wij kaarten bemachtigen. Ik had gehoord dat het altijd een feestje is, maar het heeft alle verwachtingen overtroffen. Vanaf het begin af aan was het een groots spektakel. We hebben genoten!

Veganistische lunch

Anders vergaderen

De Keulse Hei staat op het platform Anders Vergaderen, sinds dit jaar eigendom van Elske. Elske had afgelopen week eigenaren van kleinschalige vergaderlocaties uitgenodigd in Utrecht bij “A Beautifull Mess”, een horecagelegenheid naast het AZC in Utrecht.  In Arnhem en Amsterdam heb je eenzelfde gelegenheid. Het was geweldig om met elkaar te spreken over de business. En met de expertise van Elske was het een hele leerzame dag. Ook was het genieten van de niet alledaagse heerlijkheden die daar gemaakt worden door de bewoners.

Vogels tellen

Nationale tuinvogeltelling

Dit weekend is de nationale tuinvogeltelling.

Via deze link kun je aangeven welke vogels je hebt gespot.

Nationale Tuinvogeltelling wordt sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming Nederland. Dankzij de Tuinvogeltelling wordt bekend hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen zij vogels beter helpen en beschermen. Doe ook mee; het is leuk en nuttig!

En dan is het lekker weekend! Hopelijk nog een lekker zonnetje om van te genieten. Volgende week weer leuke dingen op de planning. Maandag de Vrijheidblijheidborrel in Madurodam en daarbij de boeklancering van Harrie Lamers. Wil je nog aanhaken? Gezellig informeel netwerken en van te voren even over Madurodam lopen.

 

En dinsdag en woensdag uit eten met twee verschillende groepjes oud collegae van De Haagse Hogeschool. En natuurlijk knuffelen met ons kleinkind Duco want hij is inmiddels alweer 7 weken oud. Het gaat veel te snel!

 

Fijn weekend! Wat worden jouw plannen?

3 gedachten over “Heerlijk winterweer”

  1. Lieve Ellen, altijd weer leuk om te lezen wat je allemaal doet, wat ben je toch een bezige bij 🐝, heerlijk positief ook! Fijn weekend en enjoy live 🙏

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?