Bakkers klaar, bakken maar

Kijken jullie ook naar HHB? Sinds twee weken op zondagavond. Vanuit mijn professie maar ook vanuit mijn passie kijk ik met veel belangstelling. Wat als ik die voorronden nou wel had gehaald en in de tent gestaan had? Ik vind het wel relaxt afgelopen week gewoon op mijn eigen tempo de bokkenpootjes te maken en ook al zeg ik het zelf, ze zijn heel goed gelukt.

Vandaag heb ik ze ook geserveerd aan mijn gasten en ze waren erg enthousiast en daar word ik blij van! Willen jullie het ook proberen? In deze link vind je de beschrijving maar ook een hele duidelijke video. Binnen een uur heb je 25 bokkenpootjes.

Bokkenpootjes

Duco alweer 2 maanden

Bizar, wat gaat het hard en wat leuk dat je kleinkind naar je gaat lachen. En het schijnt nog veel leuker te gaan worden. Nog een paar weken en dan begint de vaste oppasdag op dinsdag. Nu waai ik regelmatig aan om toch even de routine te krijgen. En straks lekker met de bakfiets op pad, ik heb er zin in.

Twee maanden

Grutto’s weer terug

Ik weet niet of je het door hebt gehad? Ze zijn weggeweest. Lijkt mij ook wel wat, even een paar maandjes in Afrika of Zuid-Europa en als het beter weer wordt weer naar Nederland. Ze zoeken nu drassige plekken waar ze goed kunnen eten en uitrusten. Zo ook bij ons achter in de Groenzoom. Je moet wel een verrekijker bij je hebben want ze zijn door hun schutkleur heel moeilijk te zien. Ik zal de verrekijker weer klaar gaan zetten voor mijn gasten voor als ze na de lunch een ommetje maken. We moeten heel zuinig zijn op deze vogel want ook de Grutto behoort tot een van de bedreigde vogels

Grutto

Homesport Event

Eind juni doe ik met een aantal vaste borrelaars van de Vrijheidblijheid mee aan een Homesport Event. Wij gaan 24 uur wandelen voor families met een ziek kind. Allemaal voor dat ene doel: families en hun zieke kind dicht bij elkaar brengen in Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Het door ons opgehaalde geld gaat naar het Ronald McDonaldhuis in Den Haag. Per deelnemer moeten we een bedrag ophalen bij sponsoren. Dit is de link waar je mij kunt steunen. Steun jij mij want alle kleine beetjes helpen!

Groenzoom

Mooie verbindingen binnen NOOVA

Sinds twee jaar ben ik lid van netwerkorganisatie NOOVA. Hele fijne vrouwelijke ondernemers die 1 keer per maand bij elkaar komen. Ik zit met nog vier dames in de communicatiecommissie en zetten NOOVA op de kaart, wat aardig lukt. En er ontstaan mooie verbindingen. Afgelopen zaterdag kwam Jacqueline met haar Powerwalk groep bij De Keulse Hei langs. Zij zijn aan het trainen voor de Lansingerland Run & Walk komend weekend en hadden nu een break halverwege. Voor deze wandelaars fijn maar voor mij ook fijn, weer nieuwe mensen over de vloer.

En in de Krokusvakantie wordt er een training Eerste Hulp aan Kinderen georganiseerd door Sandra. Er zijn nog een aantal plekjes vrij, dus mocht je interesse hebben, neem contact met Sandra op. En via het netwerk van de Vrijheidblijheid komt Ramon weer een Bitcointraining training geven op De Keulse Hei. Mocht je hier interesse in hebben, dan zal ik je in contact brengen met hem.

Vrienden van het RJT

Wat in het verschiet?

Komend weekend is de aftrap van het project Vrienden van het Rijswijiks Jeugdtheater waar ik voor benaderd ben om het op te zetten. Voor de voorstelling in de Rijswijkse Schouwburg gaan we zoeken naar nieuwe vrienden die het waarderen betrokken te blijven bij het RJT. Door een financieel gebaar hopen we dat dit een langdurige impact heeft op het culturele juweeltje wat dit jaar 50 jaar bestaat.

En volgende week de Wethouder Economie van Gemeente Pijnacker-Nootdorp op bezoek. Leuk hem te ontvangen op De Keulse Hei. 

1 gedachte over “Bakkers klaar, bakken maar”

  1. Sonja Ingenluyff-Noya

    Hi Ellen ,
    Heb je twee laatste blogs gelezen en ben wéér verbaasd en verrast hoe enthousiast jij bent over alle activiteiten rondom de Vergaderlocatie De Keulse Hei .
    Time flies en dat zie jij vooral nu Duco in jullie leven is gekomen én nu al zo’n prachtig ventje is .
    Blijf genieten van al je bezigheden !👍 🙋🏻‍♀️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?