Meivakantie

De vlag is gehesen, we zijn in het oranje gestoken en staan klaar om naar het centrum van Pijnacker af te reizen voor het ringsteken. Maar wat gebeurt daarachter in onze tuin? Zien wij nu beweging op het nest van moeder eend die al 25 dagen achter in onze tuin op haar elf eieren muisstil zat.

Een nieuw avontuur voor ons, stadse mensen, een eend die de bloembak aan jouw blokhut uitkiest als kraamkamer. We hielden het de laatste dagen goed in de gaten en toen we gepiep hoorde, wisten wij dat het zover was. De kuikens zijn geboren. Gelukkig was het een vrije dag en konden wij het spektakel op gepaste afstand volgen. Moeders ging na verloop van tijd luid kwaken bij de waterkant en vijf eendjes waagden de sprong uit de bloembak. De andere 6 hebben wij maar even geholpen en moeders zwom trots weg met haar elf jongen. Geen vader te bekennen. Dat heeft ze toch maar mooi gedaan, ons eendje in haar eentje.

Kuikens

Moestuin

Hij begint al aardig vol te raken in de moestuin. Het is ook aardig groeizaam weer, vochtige grond, heerlijk zonnetje. Ik heb veel sla staan. Behalve wij zelf, prikken de kippen en de parkieten ook een vorkje mee. Verder heb ik courgette, pompoen, bietjes, tomaten en aardappelen staan. In de kas staan de boontjes voor te kiemen en heb ik een aubergineplant staan. Ik ben erg benieuwd of dit gaat lukken. Verder heb ik heel veel plukbloemen in de moestuin staan. Leuk om over een paar weken voor mijn gasten iedere keer een boeket uit de tuin te plukken.

 

Moestuin

Aanbouw

Wij zijn daar veel te vinden, het plekje achter de werkplaats. Heerlijk rustig uitkijkend over de groenzoom. Maar straks zitten we daar nog langer en nog lekkerder want over twee weken wordt er een serre geplaatst. Voor mijn gasten ook fijn, want dan kunnen ze ook beter de groep opsplitsen mocht dat wenselijk zijn. Ook is Frank samen met neef Karel druk met het maken van een nieuw terras met een badje in het midden. Kan Frank voortaan zijn koudwaterdip in de achtertuin doen in plaats van de NoordAA.

Dompelbad

Wijnbar Vivre

Afgelopen Bevrijdingsdag was er een intiem feestje bij Vivre. Gijs heeft met twee vrienden deze wijnbar overgenomen en de hele dag stond de deur open om een kijkje te nemen. Het ziet er ontzettend leuk uit en er staan mooie plannen in de steigers. En er staan ook al diverse feestjes gepland. Mocht je een intieme locatie zoeken voor een klein gezelschap? Neem een kijkje op hun website.  

Vivre

Stilte voor de storm

Afgelopen weken is het mede door de meivakantie heel rustig geweest op De Keulse Hei maar dat gaat de komende weken goed gemaakt worden. Er staan voor half mei en juni al veel boekingen in de agenda gelukkig. Ik ga weer lekkere dingen maken voor de gasten met producten uit de eigen tuin. Maar we blijven natuurlijk ook genieten van Duco die hier elke dinsdag is. 

Duco

Lola 1 jaar

Woensdag is het groot feest in Zevenhuizen. Lola wordt alweer 1 jaar. Wat is dat snel gegaan en wat is het een fantastische, lieve hond. In de morgen gaan we natuurlijk even een taartje eten voor dit heuglijke feit.

Lola 1 jaar

Aan de agenda is het te merken dat de meivakantie weer voorbij is straks. Komende week staat er een EHBO-training op de planning in het kader van de voorbereidingen van de Homewalk. En aanstaande donderdag zijn wij met ons team uitgenodigd bij het RonaldMcDonald huis voor een “You can do it” bijeenkomst. Met ons team Vrijheidblijheid moeten we nog een kleine eindsprint maken om ons doel te halen van € 10.000,00 maar dat gaat zeker lukken. Wil je nog een bijdrage doen, dan kan dat natuurlijk altijd via deze link.

Verder ook de maandelijkse NOOVA-bijeenkomst met als thema “financiën”. Fijn om mijn medeondernemers weer te spreken.

Het wordt heerlijk weer de komende dagen. Daar hebben we wel naar uitgekeken. Iedereen een fijn weekend gewenst!

2 gedachten over “Meivakantie”

 1. Sonja Ingenluyff-Noya

  Hi Ellen ,
  Nu ben ik er als de kippen bij en heb jouw vlog met de laatste nieuwe nieuwtjes net maar gelezen .
  Vind het top van Gijs en zijn twee vrienden dat ze deze stap in de horeca gemaakt hebben .
  Ga er zeker een keertje bij Vivre een Rueda Verdejo proeven .😋
  Bijzonder dat moeder eend al haar elf eieren heeft uitgebroed en jullie daar getuige van zijn geweest .
  Wens jullie een mooie en zonnige meimaand .

 2. Wat een gave verhalen weer Ellen! Leuk al die nieuwe stappen die door oa Gijs en de eendjes gezet worden!!!
  😘

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?