Na regen komt nog meer regen

 

Wat hebben we een prachtige nazomer gehad met heerlijke temperaturen. Het lijkt nu echt over te zijn. De tuin schreeuwt ook wel weer om water dus dat het nu even regent is op zich ook wel weer fijn! Maar hopelijk wordt het volgende week wat droger als veel mensen vrij zijn in verband met herfstvakantie.

Vriendje voor Pien

Vriendje voor Pien

Voor Pien hoeven we het niet meer te doen, een logeerhond. Ze deed niet lelijk tegen Wilson maar ze taalde er ook niet naar. Twee dagen was Wilson bij ons en dat hebben de poesjes geweten want zij vonden het minder leuk. Tenminste, Panter en Loes liepen weg van hem maar Mees snapte het wel hoe het werkte en was de baas. Panter en Loes hebben dus lang in de boom gezeten maar Mees liep gewoon met de twee hondjes mee met het rondje Groenzoom. Zondagavond kwam iedereen weer voorzichtig naar binnen om te kijken of de rust wedergekeerd was.

Driesprong

Kerstshow Driesprong

Van het weekend is het alweer twee weken geleden dat Tuincentrum De Driesprong haar kerstshow opende voor het publiek. Het was toen nog 23 graden buiten. Ik ben toch even een kijkje gaan nemen aan het einde van de dag. Maar om met 23 graden een oliebolletje te gaan eten bij de kraam die buiten staat? Dit weekend worden de temperaturen vele graden lager en dan zal het lastiger zijn er voorbij de rijden. Volgende week ga ik nog een uitgebreider bezoek brengen samen met mijn moeder. Ze zijn vanaf nu 7 dagen per week open, dus leuk om te gaan kijken, helemaal leuk met dit regenachtige weer!

Weckcursus

Weckcursus

Afgelopen week zat ik vroeg in de auto richting Oostvoorne voor een weckcursus. Een aantal jaren geleden heb ik zo’n ketel bemachtigd en gebruik hem wel voor ontsappen maar van wecken wilde ik nog wel wat meer leren. Ik was de enige cursist van Carmen. Volgens Carmen, de goeroe op het gebied van wecken kun je wel zeggen, is ouderwets wecken helemaal terug van weggeweest. ” Wecken is niet alleen leuk om te doen, maar het is ook nog eens duurzaam, lekker en voordelig voor de portemonnee” aldus Carmen.  We zijn de hele dag in touw geweest en de drie weckketels stonden de hele dag aan. Ik heb veel geleerd deze dag en de kastjes zijn aardig gevuld met diverse soepen, groenten en jam..

Spakenburg

Weekendje weg

Afgelopen weekend stonden we op een camping waar we ruim 20 jaar geleden ook met de kinderen stond, de zeven linden in Baarn. Met de gerestylde caravan van Bibi en Armando hebben we nog even genoten van het najaarszonnetje. Naast heerlijke boswandelingen hebben we ook bezoekje gebracht aan Spakenburg, waar prachtige platbodems in de haven lagen.

Baarn

Nog een paar weken

En dan worden we Opa en Oma! Wat gaat het snel! Zijn wij er klaar voor? Tja, lastige vraag. We gaan het zien. Ik heb de laatste weken nog het een en ander gemaakt voor de baby. Leuk om het naaiwerk weer op te pakken. Ook dat is ruim 25 jaar geleden. Van een van mijn NOOVA mede-ondernemers heb ik een prachtig voorleesboek gekregen van Little Dutch. Heel toepasselijk, allemaal boerderijdiertjes. Peggy Kegel, TikToktrainer, kwam het boek samen met Thijs overhandigen. Dus qua voorlezen ben ik er klaarvoor!

Peggy Kegel

Komend weekend

Met een aantal buren gaan we in Nootdorp naar het Oktoberfest. De kleding ligt al klaar maar ik denk dat ik eerst een aantal wijntjes moet nuttigen voordat ik daarmee over straat ga/durf. Toch heb ik er enorm veel zin in. Hoe ouder hoe gekker zeggen ze?

Oktoberfest

2 gedachten over “Na regen komt nog meer regen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?