Een ervaring rijker

Hop & Stork

Heel Holland Bakt

Nou, behalve Heel Holland heb ik ook de laatste weken heel veel gebakken kun je wel zeggen. Wat heb ik veel gebakken en wat heb ik veel pagina’s bezocht, YouTube filmpjes bekeken, aantekeningen gemaakt, dingen uitgeprobeerd. Ja zelfs een dag stagegelopen bij Hop en Stork in Den Haag.

Ik had mij in maart opgegeven voor deelname aan Heel Holland Bakt en tot afgelopen vrijdag behoorde ik tot de laatste 70 mensen en toen hield het avontuur op.

Een heel leuk avontuur kan ik zeggen, heel veel geleerd en ook wel een paar kilo aangekomen volgens mijn digitale vriend die in de badkamer staat waar ik een haat/liefde verhouding mee heb. Ik ga met meer ervaring nu lekker verder bakken voor de gasten van De Keulse Hei.

 

Gender Reveal

Nog veel leukere focus

Wij weten al een hele tijd dat wij opa en oma gaan worden en sinds gister weten wij ook het geslacht. Wij gaan een kleinzoon krijgen! Geweldig! Frank kan gaan oefenen met kruipen op zijn knieën deze zomer en ik ga het haken weer oppakken. En vanmorgen natuurlijk een blauwe overall gekocht in maat 92. Zodra hij loopt gaat hij door oma ingezet worden in de moestuin. “oma, maar boontjes zitten toch altijd in zo’n glazen pot?” Nee, bij oma komt alles vers uit de tuin.

NOOVA-bijeenkomst in het groen

Afgelopen week hadden we de NOOVA-avond met het thema “grip op je social media”. Wij waren te gast bij Marijke van Struijk tuinplanten in Pijnacker. Een mooie locatie, ook voor het maken van nieuwe websitefoto’s. Na de informatieve avond was het zo’n heerlijk zomers weer dat we buiten konden afsluiten met een hapje en een drankje. De volgende bijeenkomst vindt plaats op De Keulse Hei. Leuk om alle NOOVA dames op mijn locatie te ontvangen!

knofloken

En toen was er regen

Ik geloof dat we op 36 dagen zaten zonder regen, totdat het gisteravond en vannacht gelukkig toch weer wat ging regenen want het werd wel heel erg droog. De moestuin gaat zo hard. De eerste courgettes zijn geoogst, alle uien en knofloken zijn uit de grond. Zoals je ziet op de foto, ik had de knofloken op de blokhut gelegd om te drogen en ze groeiden gewoon verder vanaf het dak. Ik had ze gelukkig op tijd binnengehaald gistermiddag. Er zitten ook al bloemen in de pompoenen en ook al bloemetjes bij de bonen.

lathyrus

De lathyrus gaat ook heel hard en dagelijks zet ik ook bosjes in mijn kraampje aan de weg. Regelmatig krijg ik de vraag of ik nog bosjes heb voor hun ouders omdat met name oudere mensen het herinnerd aan vroege tijden en het zelden is te vinden in de bloemenwinkel. Dus mocht je een bosje willen, het zal nog een paar weekjes duren dat ik kan plukken.

Golden retriever

Even voorstellen aan Lola

Nog drie weken en dan krijgt onze jongste dochter en haar vriend Lola, een golden retriever pup. Zij is al regelmatig gaan kijken en heeft ons al regelmatig van spam voorzien, heerlijk. Wij kijken er naar uit Lola straks te ontmoeten! Dus mocht je ons straks op de Keulseweg met dit bolletje wol zien lopen… dat is Lola.

Loterij

Katwijkerbuurtfeest

Afgelopen weekend was het buurtfeest hier in de Katwijkerbuurt. De buurt waarvoor ik met een buurtgenoot de nieuwsbrief 3-4 keer per jaar maak. Nog een hele batterij andere vrijwilligers zorgen dit weekend voor veel vermaak. En wat was het een lekker weer! Vrijdagavond werd er gestart met een BBQ en zaterdag overdag was er ook van alles te doen. Uit de activiteiten blijkt het landelijke karakter zoals bijvoorbeeld raden waar een koe een vlaai gaat leggen (beloning .. je raadt het vast al … een vlaai) en in teams eieren naar elkaar gooien en wie dit het verst kan. Voor de loterij had ik een waardebon voor een zelfgemaakte taart beschikbaar gesteld en volgend weekend mag ik een 86-jarige oud-buurtbewoner dit aanbieden. Het was een goed georganiseerd weekend met het mooiste weer wat je kunt hebben op zo’n buurtfeest. (en heel veel bewaarde dopjes voor het diabetesfonds !)


Wordt er in jouw buurt ook iets georganiseerd in de zomer?

4 gedachten over “Een ervaring rijker”

  1. wat leuk weer El, wat gaat het goed bij jullie en genieten jullie overal van. En het grote nieuws is natuurlijk jullie kleinzoon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?