Vive la France

Wat is het genieten op ons erf met dat heerlijke weer! Het is dat we toch redelijk op tijd naar bed willen, want anders blijven we met dit zomerse weer buiten zitten tot na twaalf uur. Om het zomerse gevoel extra te voeden heb ik veel zonnebloemen in de moestuin staan. Leuk om naar te kijken maar ook fijn voor de bijen.

koeien

Moeder zijn is een eer, oma worden lijkt mij onbetaalbaar

Ja, want opa en oma gaan we worden en nog dit jaar ook! De term is even wennen maar we zijn ontzettend blij dat we het mogen worden. Onze middelste dochter Bibi en haar man Armando verwachten begin december hun eerste kindje. Fantastisch nieuws! We hebben ook nog even tijd om aan onze nieuwe rol te wennen maar je hoort alleen maar mooie verhalen, dat dit helemaal goed gaat komen. Ik kijk ernaar uit met een kleinkind met laarsjes en overall aan door de moestuin te lopen en hem/haar uit te leggen dat erwtjes niet uit een pot komen maar kan laten zien hoe ze groeien.

Moestuin groeit als een malle

De zon schijnt de laatste weken in overvloed en dat merk je heel goed in de moestuin. Af en toe moet ik de jonge aanplant wel wat water geven, want het is ook al een tijdje droog. Na een nat voorjaar gingen de hemelsluizen begin mei dicht en het ziet er naar uit dat er de komende weken ook geen spat regen gaat komen. In een paar weken tijd staat alles er zo fantastisch bij. Peultjes heb ik al volop geoogst, de erwten zitten eraan te komen. Er zitten al hele mooie bloemen in de courgette en sommige zijn zich al aan het ontwikkelen tot een courgette. De bonen groeien goed op tegen de stokken en de pompoenen hebben er ook zin in. In de verschillende soorten tomaten zitten al bloemetjes. Uien en knofloken zijn geoogst en liggen te drogen op het snoeihete dak van de blokhut.

Diverse klussen uitgevoerd

De afgelopen weken is onze voormalige vijver onkruidvrij gemaakt en zal het onderhouden hiervan de komende maanden een stuk minder tijd kosten. Vanuit de serre is het een prachtig gezicht hoe alles nu in bloei staat maar ook vanuit de vergaderlocatie is het een mooi gezicht.

Een van de leuke projectjes onder andere is een uitprobeersel. Een rioleringspijp die nog in de kruipkelder lag is voorzien van gaten en daarin zitten nu aardbeienplantjes. Deze pijp hangt aan het houthok en hopelijk hangen de aardbeien straks vrijuit naar beneden. Wordt een uitdaging voor de fazant uit elke aardbei een hapje te nemen. Wanneer dit project lukt, gaan we voor volgend seizoen een langere en dikkere pijp kopen waar alle planten in staan waardoor het plukken van de aardbeien een stuk gemakkelijker gaat want een slimme oma is op haar toekomst voorbereid moet je maar denken.

Ontbijt op De Keulse Hei

Begin juli organiseer ik een ontbijt op De Keulse Hei. Dit ontbijt is voor managementassistentes, secretaresses en andere ondersteuners die wel eens een vergaderlocatie moeten boeken. Met eigen ogen kunnen ze zien hoe lekker het toeven is op De Keulse Hei.

Ken jij iemand die voor een ontbijtje te porren is? Laat mij dit weten en ik nodig deze persoon namens jou uit.

4 gedachten over “Vive la France”

 1. Gefeliciteerd oma in spe!
  Wat een heerlijk vooruitzicht.

  Heb je blog weer met plezier gelezen, jouw energie en plezier hebben in wat je doet straalt er weer vanaf!

  Enjoy live !!!

 2. Wat leuk dat jullie Opa en Oma worden! Ik weet uit ervaring hoe leuk dat is!
  Was ook weer een leuk stukje om te lezen! Ja door het mooie weer groeit alles als kool nu! En…..ik heb nu ook een paar bloemen (Lathyrus) in de stekjes die ik van jou kreeg 😊

 3. Puck Sanders

  Weer heel leuk om te lezen. Fantastisch dat je kan vertellen dat jullie grootouders worden. Als jullie er zo van genieten als wij altijd gedaan hebben komt er een fijne tijd aan.

 4. Jeannette Dijkstra

  Wat een blog vol nieuws weer. Gaat heel bijzonder worden hoor zo’n humpie. Wij genieten er ook enorm van. Heerlijk dat alles zo groeit en bloeit. Maak er een mooie zomer van.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?