Gespreksonderwerp van de dag

Het wil maar niet doorzetten, de zomer 2024. Mijn ega komt dan met de mededeling dat over een aantal weken de dagen alweer korter gaan worden. Maar we blijven moed houden, het kan nog een heerlijke warme zomer worden want we hebben allemaal toch heel erg veel behoefte aan de warmte van de zon, want als ze zich heel even laat zien, is het gelijk genieten.

Aubergine

Moestuin

Die is dan wel weer blij met de regen. De slakken vinden het heerlijk toeven onder de verse slaplantjes. Ik ga dan s ’morgens en s ’avonds nog steeds op slakkenjacht.
Voor het eerst heb ik een aubergineplant staan. Weliswaar in de kas want deze houdt (wie niet?) van warmte en warempel is de eerste aubergine aan het groeien, zie de foto. Wat ook nieuw is dit jaar, zoete aardappel. Deze heb ik ook gepoot, maar die ga ik pas rond oktober kunnen oogsten, dus nog even geduld. Wel volop sla en met een paar dagen ook volop courgette. En ik heb mijn eerste plukbloemen kunnen plukken.

Plukbloemen

Mijn Zaak Zoetermeer

Afgelopen week had ik een netwerkbijeenkomst bij Dekker Zoetermeer. Antoinette Souren had voor een leuk programma gezorgd en ik heb weer leuke ondernemers gesproken. Ook waren er twee dames van de stichting Mucofriends om aandacht te vragen voor deze stichting die geld ophaalt voor onderzoek Cystic Fibrosis (taaislijmziekte). Voor Duco heb ik natuurlijk deze aap aangeschaft. Een aangrijpend verhaal van een van de dames. Twee van haar kinderen hebben deze afschuwelijke ziekte. Mocht je ook zo’n aap willen kopen? Kijk op hun website https://mucofriends.com/.

Muco

Rebellendag

Alweer voor de zevende keer gingen we met z’n vijven op pad voor de Rebellendag. Dit jaar verzorgden de kinderen het programma. Het is altijd weer spannend waar de reis heengaat. Dit jaar gingen we in Biddinghuizen kleiduivenschieten. Het was al vrij snel duidelijk dat hier niet mijn talenten lagen. Wel heel leuk om te doen en de weergoden waren ons redelijk gezind. Na deze activiteit gingen we richting terugweg eerst picknicken in een park waar we later gingen discgolven. Ook dat bracht de nodige hilariteit want zo makkelijk was dat niet. Wat een leuke extra dementie was, dat er voor de worp natuurvragen gesteld werden. Een van de vragen was hoe snel een mol graaft. Wij zien er regelmatig een door de tuin gaan maar wist niet dat hij zo snel zich kon voortbewegen onder de grond. 12-15 m per uur. Kan je toch in een rap tempo een aardig gangenstelsel maken.

Rebellendag

Een event op De Keulse Hei

Eind juni  (woensdagavond 26) vindt er een Midsummer Happy and Healthy Lifestyle Event plaats op De Hei. Jacqueline gaat tijdens een gezellige avond (met hopelijk een heerlijk avondzonnetje) uitleggen hoe je op elke leeftijd fit, gezond en gelukkig kunt blijven. Zelf zorg ik voor de nodige gezonde hapjes. Op haar Instagram account Jackys.family lees je meer.

Event

De tuin is bijna af

Na de serre was de tuin aan de beurt. Een dompelbadje en nieuwe bestrating. Het is super fraai geworden. Neef Karel heeft supermooi werk geleverd. De potten zijn ook al gekocht alleen moeten we daar nog iets leuks voor gaan zoeken. Dus ook voor dit badje fijn als de zon zich laat zien om het iets op te warmen. Gisteravond ben ik er wel ingesprongen maar een paar graadjes warmer heeft voor mij de voorkeur.

En dan weer een nieuwe week met de nodige activiteiten. Ik heb deze week elke dag gasten. Nog een paar weekjes en dan valt het door de zomervakantie weer stil. Fijn dat ze De Keulse Hei zo goed weten te vinden.

Komend weekend gaan wij weg met het complete gezin en oma. Dit heb ik vorig jaar cadeau gekregen in verband met mijn 60ste verjaardag. Gaan we weer mooie herinneringen maken.

Nieuwe tuin

4 gedachten over “Gespreksonderwerp van de dag”

  1. Leuk stukje weer Ellen! En heerlijk het bad en de nieuwe serre👍
    Zo grappig ook dat jullie elk jaar een Rebellendag hebben! En nu nog een heerlijk weekend met z’n allen voor de boeg, geniet er weer van☀️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?