IJsheiligen nadert

Moestuin

Gelukkig kunnen alle planten na 14 mei, Moederdag weer naar buiten omdat IJsheiligen dan voorbij is, traditioneel het einde van de kans op schadelijke vorst.

Stiekem heb ik al wat groenten in de volle grond gezet. Zo zijn de pompoenen en courgettes al lekker aangeslagen en groeien goed. Ook heb ik gister toch al wat tomatenplanten in de volle grond gezet. De erwten en peultjes groeien ook goed en bij de lathyrus heb ik het eerste bloemetje ontdekt. Een heerlijke tijd vind ik het altijd in de moestuin, alles is zo lekker aan het groeien.

De fazant zal dit jaar op zijn neus kijken, want het is niet meer mogelijk uit elke aardbei een hapje te nemen. Afgelopen jaar kon ik daardoor heel weinig aardbeien oogsten. We hebben een net geplaatst rond het gehele aardbeienveld. Het gaat niet lang meer duren voordat ik kan oogsten want er zitten al heel veel bloemetjes aan de plantjes.

Dagje Amsterdam

Afgelopen week ben ik met mijn moeder naar de Vermeer tentoonstelling geweest. We hadden al maanden geleden kaartjes gekocht gelukkig want het is al heel lang niet meer mogelijk voor deze unieke collectie een kaartje te bemachtigen.

Mocht het niet meer lukken naar deze unieke tentoonstelling te gaan, bekijk dan deze link, dan neemt de verteller je mee naar de verhalen achter alle schilderijen van Vermeer.

Jaarlijks asperges eten

Heb je ze al op, asperges? Bij de Rebellen kun je inmiddels wel spreken van een traditie dat we 1 keer per jaar met elkaar asperges eten. Oma zorgt voor de ingrediënten en in Pijnacker wordt alles bereid. Zo was het afgelopen weekend ook weer genieten van het witte goud zoals het ook wel wordt genoemd.  Gijs was ze gaan halen in Woubrugge, bij AspergehofNoordam. Ze hebben zelfs een automaat staan lees ik op de site waar je ze dus elk moment van de dag kan kopen. Prachtige exemplaren en ook nog voor je geschild. We hebben weer genoten. En zoals je ziet op de foto hieronder… Pien vond het er ook allemaal ontzettend lekker uitzien wat we bij de borrel hadden.

Kabouterpad

Onlangs had ik een leuke ontmoeting met Karin Zwinkels op Buitenplaats Ockenburgh. Zij zet zich met vele vrijwilligers in voor deze prachtige Buitenplaats. Samen met anderen is er sinds enige maanden een heus kabouterpad gemaakt. Dus zoek je binnenkort een leuke activiteit met je (klein)kinderen? Een leuke route van 950 meter, gemarkeerd door kabouterpaaltjes. Je kunt de speurtocht compleet maken met een kaboutertas die ter plekke aangeschaft kan worden, inclusief kaboutermuts.

Rebellen-uitje

Ook een jaarlijkse traditie inmiddels is het z.g. Rebellen-uitje. Een dagje weg met z’n vijven. Het ene jaar door Gijs, Bibi en Wies georganiseerd en het andere jaar door ons. Dit jaar zijn wij aan de beurt en wordt er door de kinders al druk gespeculeerd wat we gaan doen.  Maar het blijft tot het laatste moment een verrassing wat er gaat gebeuren. We kijken er enorm naar uit. Komend weekend gaat het gebeuren. Wordt het een kunstzinnig dagje? Een creatief dagje of een sportief dagje? Gaan we het kabouterpad lopen?  Heb jij een idee wat we gaan doen?

 

7 gedachten over “IJsheiligen nadert”

  1. Sonja Ingenluyff-Noya

    Hi Ellen ,
    Altijd actief….of het nou op de Keulse Hei is of met de familie elders .
    Héél leuk om te lezen !

  2. Puck Sanders

    Kom net van zwemmen en denk ga uitrusten en blog lezen. Dat is even schrikken, zie ik mezelf. Leuk om het weer te lezen hoe alles in de tuin weer gaat groeien en bloeien. Ik hoop er weer vaak van te mogen genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?