Vitaminen opdoen

Afgelopen vier dagen hebben we lekker kunnen genieten van een Portugees zonnetje. Hoe dit zo is gekomen vertel ik zo meer over.

Excursie Groenzoom

Op een parkeerplaats bij ons in de straat hadden zich ca 15 mensen verzameld voor een excursie van Cor Noorman, de beheerder van de Groenzoom. Vergezeld met verrekijkers liet hij ons zien waar onder andere de boerenzwaluw zich schuil hield. Sinds twee weken zijn deze vogels terug in Nederland.

Ook de Grutto konden we zien lopen en wat Cor uitlegde, dat we gemakkelijk de nest van de Grutto konden ontdekken. Deze is in de meeste gevallen een paar meter verwijderd van de Kievit.

Omdat de grond van de Groenzoom veel mest bevat blijft het een uitdaging geen eentonige vegetatie te krijgen. Het is belangrijk dat brandnetels en distels niet de overhand krijgen. Dit wordt door de beheerder goed in de gaten gehouden. Voor in de tuinen is het wel belangrijk dat er af en toe een brandnetel blijft staan omdat er vijf soorten dagvlinders zijn die hiervan leven.

Het was een interessante wandeling waar Cor ons attendeerde op de vogels en eenden die in onze achtertuin leven. Zoals naast de genoemde grutto en zwaluw ook de scholekster, slobeenden, kuifeenden, bergeenden, Fitis en jawel de Tjiftjaf. ( ik wist niet van het bestaan van dit vogeltje)

Ik ga de verrekijker toch maar klaarleggen voor mijn gasten als ze een rondje gaan lopen na de lunch.

Even genieten van de zon

Als je vroegere buurmannen opperen op bezoek te komen op hun nieuwe stek in Portugal hoef je niet lang te twijfelen. Hooguit het een en ander regelen voor de achterblijvende beestjes. Hier wilde een van de kinderen graag voor zorgen dus geen reden om niet te gaan. Omdat de zon zich in Nederland niet zo vaak laat zien hebben we in het zuiden van Portugal vier dagen hier extra van genoten. Zij wonen in een fantastisch huis met zwembad in een super stille omgeving, een half uurtje rijden van Faro.

Behalve een leuke trip met hen als gids door de omgeving hebben we ook een middag zelf herinneringen opgehaald in het gebied waar wij met onze rondreis exact vijf jaar geleden doorheen kwamen. Nooit gedacht dat we hier vijf jaar later weer zouden zijn. Wat hebben we enorm genoten!

Weer volop bakken

Natuurlijk moet ik de herinneringen van afgelopen dagen vasthouden maar ik moet ook weer aan de bak. Drie dagen gasten dus volop weer voorbereidingen treffen. Naast deze drie groepen heb ik ook twee netwerkbijeenkomsten. Woensdagavond de Vrijheidblijheidborrel in het Schielandhuis Rotterdam, waar ik partner van ben en donderdag een netwerkbijeenkomst georganiseerd door de Gemeente Den Haag. Ik ben benieuwd of ik daar nog wat meer de Vergaderlocatie onder de aandacht kan brengen.

En wat is er dan heerlijker om de komende maanden de gasten buiten te ontvangen met koffie en de lunch op het terras te serveren!

 

2 gedachten over “Vitaminen opdoen”

  1. Klinkt goed die 4 dagen Portugal, nu maar hopen dat het mooie weer hier ook komt!
    Grappig die excursie in de Groenzoom, zo leer je nog steeds!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?