April doet wat hij wil

Nou dat moge duidelijk zijn. Uitdrukkingen die iedere keer toch maar weer uitkomen helaas. We hebben dan wel af en toe de zon gezien en gevoeld maar we snakken toch met zijn allen naar heerlijk lenteweer. Nou … als ik de weersvoorspellingen mag geloven, volgende week gaat het gebeuren! Vanaf maandag gaat de temperatuur omhoog en gaan we veel zon zien! Heerlijk…. Dan hebben wij net vier daagjes Portugal gehad. Wij gaan op bezoek bij onze buurman Roland waar wij op de Boswinde naast woonde. Zo’n zin in!

Oostlanddag

Oostlanddag 2023

Afgelopen week bezocht ik mijn tweede Oostlanddag. 330 ondernemers uit deze regio waren aanwezig en een aantal ervan hadden een stand of gaven een workshop over diverse onderwerpen. Het was een interessante middag waar ik weer leuke contacten opgedaan heb voor De Keulse Hei. De organisatie had het dit jaar anders aangepakt. Ondernemers uit de regio lieten ons deze middag genieten van hun specialiteiten zo ook Karin, die ook een mede NOOVA lid is. Onder de naam PUIK borrelplanken timmert zij goed aan de weg. Komende week levert zij voor een van mijn gasten in de middag een Italiaanse borrelplank. Dat wordt genieten!

Moestuin

Moestuin

Ook al valt het aantal uurtjes dat je in de zon kan zitten tegen, dat wat ik aan het voorzaaien ben in de kas gaat bizar snel.  In de kas is het lekker warm en gaat het groeiproces enorm hard. De zaadjes van de courgette en de pompoen roepen om een groter potje en ook de tomaten gaan hard. Afgelopen jaar heb ik van diverse soorten tomaten de zaadjes op een keukenpapier gedaan en deze een aantal weken geleden in de aarde gezet. Dan is het zo leuk om te zien dat deze zaadjes op gaan komen! Dan krijg je echt respect voor de natuur!

Ik ben voor het eerst ook violen aan het kweken. Ben benieuwd hoe deze zich gaan ontwikkelen.

Voer de bij bij!

22 april is het de Dag van de Aarde en Nationale Zaaidag en is er extra aandacht voor bestuivers. Dit is hard nodig! Bij tijdelijke voedselbanken voor bijen wordt inheems bloemzaad uitgedeeld tussen 10-22 april. Kijk op deze link waar je een afspraak kunt maken om het op te halen. Op 22 april wordt er dan met tienduizenden mensen tegelijk in tuinen en balkons gezaaid en een feestmaal bezorgd voor de bestuivers.

Buiten lunchen

Daar kijk ik ook enorm naar uit dat ik de lunch weer buiten mag gaan serveren voor onze gasten. Volgende week heb ik drie groepen die hopelijk ook niet al te veel rond het tv-scherm hoeven te zitten maar lekker buiten kunnen vergaderen. Dit maakt het plekje van De Keulse Hei echt uniek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?