Bijna zomertijd!

Nog een week te gaan en dan wordt het zomertijd. Het is al zo goed te merken in de ochtend en in de middag dat de dagen lengen! Heerlijk wat langer in de tuin genieten als het lekker weer is. We hebben er allemaal behoefte aan geloof ik, in wat zonnestraaltjes. Als de zon even tevoorschijn komt, is het heerlijk warm.

Noova doet

NOOVA Doet op NLDoet

Tijdens onze activiteit NOOVA Doet was het iets minder lekker weer. Terwijl wij moed aan het verzamelen waren in het halletje van De Balije Tuin kwam de natte sneeuw horizontaal voorbij. Met vuilniszakken en prikkers trokken we met ca 20 ondernemers toch maar de stoute schoenen aan en gingen we doen waarvoor we gekomen waren, vuil prikken in het z.g. Kleine Balijbos in Nootdorp. Het was opletten dat de gevonden bierblikjes niet weer net zo hard onze vuilniszak uitwaaide. Na een kleine twee uur kwamen we verkleumd weer aan bij De Balije Tuin waar we ons eerst met thee en later met een wijntje en een heerlijke borrelplank konden opwarmen. Het was weliswaar een natte middag maar wel wederom een ontzettend leuke middag met elkaar. En wij stonden een week later met een mooi artikel in de Heraut dus weer een mooie promotie van onze netwerkclub! 

pootaardappelen

Aardappelen de moestuin in

Het was ontzettend lekker weer afgelopen woensdag. De aardappelen die ik besteld had moesten de grond in. Je zou de aardappelen uit de supermarkt kunnen gebruiken maar dat wordt ten zeerste afgeraden omdat pootaardappelen speciaal worden gekweekt om te poten en vrij zijn van virussen. Omdat ik de vijf soorten per kilo besteld had, heb ik er de nodige over. Weet je iemand met een moestuin, vraag dan even of ik deze persoon nog blij kan maken met verschillende pootaardappelen.

De Grutto is er weer

Grutto

Gelukkig, ieder voorjaar komen ze weer. Een heerlijk getetter, een feest om mee te maken. De grutto is HET icoon van de Nederlandse veenweides. Bij ons achter in de Groenzoom zijn ze ook alweer gesignaleerd en een heel stuk is afgezet zodat ze rustig op hun nest kunnen zitten. Wat ik niet wist maar onlangs las dat de Grutto uitgeroepen is tot onze nationale vogel! De Grutto heeft een groot verspreidingsgebied en broedt van IJsland tot ver in Oost-Siberie. Maar Nederland vormt een spilfunctie. Meer dan de helft van de wereldwijde populatie broedt binnen onze landsgrenzen. Omdat het de laatste jaren toch wat minder goed gaat met de verschillende weidevogels in Nederland en ook het voortbestaan van de Grutto wordt gevreesd is het extra belangrijk dat de vogels in alle rust kunnen broeden en hun jongen groot kunnen brengen. De Bergboezem wordt daarom al vanaf 1 maart afgesloten en het maaien vindt pas plaats na 15 juni.

Bierdoppen Diabetesfonds

 Wat begon als een ludieke actie is uitgegroeid tot een groot landelijk succes. In heel Nederland wordt ondertussen fanatiek doppen gespaard. Bierdoppen worden gerecycled bij de Onttiningsfabriek in Leeuwarden en bij European Metal Recycling in Nijmegen waar een mooie prijs per kilo wordt betaald: hoe meer doppen, hoe groter het bedrag dat het Diabetes Fonds ontvangt voor wetenschappelijk onderzoek.

Iedereen kan meehelpen door de doppen te verzamelen. Sinds een klein jaar verzamelen wij ook al onze bierdoppen en menigeen in onze omgeving spaart mee. Zo ook Frits die deze actie bij Het Baken had gemeld en onlangs met een hele grote zak aankwam met opgespaarde doppen. Sinds de start in 2014 is er een kleine € 100.000 opgehaald. Wil jij ook meesparen of meer over lezen?  Ik kom de doppen graag bij je ophalen.

 

Hoe mooi is verbinden!

Gister waren zes dames van NOOVA bij de workshop van Yvonne Jacobs. Yvonne is opruimcoach opererend onder de naam Succesvolopgeruimd.

Yvonne is ook lid van onze mooie netwerkclub, een club met louter vrouwelijke ondernemers. En als ondernemers onder elkaar helpen we elkaar. Yvonne heeft ons meegenomen in haar ervaringen en vele tips en trucs geleerd.

De workshop “ruim je kledingkast op” vond plaats bij mijn Vergaderlocatie De Keulse Hei waar de meeste NOOVA dames nog niet geweest waren. Natuurlijk heb ik de dames eerst laten genieten van mijn zelfgemaakte lunch.

Behalve een nuttige middag was het ook een hele gezellige middag!

Iedereen een heel opgeruimd weekend gewenst, en denk eraan 𝐄𝐞𝐧 𝐨𝐩𝐠𝐞𝐫𝐮𝐢𝐦𝐝 𝐡𝐮𝐢𝐬 𝐢𝐬 𝐞𝐞𝐧 𝐨𝐩𝐠𝐞𝐫𝐮𝐢𝐦𝐝 𝐡𝐨𝐨𝐟𝐝!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?