Toerist in eigen land

De ervaring van het afgelopen jaar heeft geleerd dat in schoolvakanties over het algemeen geen vergaderingen worden gepland. Reden te meer om een dagje weg te plannen. Afgelopen krokusvakantie waren wij toerist in eigen land, en wel in Haarlem.

Wat een fantastische stad. Als een echte toerist betaamd zijn we gestart bij de VVV. Hier hebben we een stadswandeling aangeschaft. Dit was een mooie route van ca 6 km langs de prachtige hofjes die je bijna allemaal mocht betreden. Op internet zag ik later, dat je de route ook op je telefoon kunt downloaden met de nodige toelichting. En natuurlijk zijn we door de Barteljorisstraat gelopen, ken je klassiekers! Mocht je meer willen weten, kijk dan op deze link. Tussendoor natuurlijk voor zowel koffie als voor de lunch een stop ingepland. De route loopt grotendeels door het centrum met hele leuke gelegenheden. De dag hebben we afgesloten met een boottocht door Haarlem. Wij waren de enige aan boord waardoor de gids helemaal los kon gaan op ons met zijn geschiedeniskennis. Zo wist hij te vertellen dat de film Kenau met Monique Hendrickx en Barry Atsma zich tijdens de tachtigjarige oorlog afspeelde in Haarlem. En dat de broer van de Franse keizer, Lodewijk Napoleon de scepter zwaaide over Nederland begin 1800 toen Nederland door Frankrijk werd ingelijfd.

wintersport

Toch weer op de lange latten

Na ca 8 jaar zijn we weer een keer gaan skiën. Tevens was het de eerste keer samen op vakantie sinds onze camperreis vijf jaar geleden. Net als schaatsen verleer je skiën niet zo snel maar dat je lijf acht jaar ouder is geworden, daar word je wel mee geconfronteerd in de loop van de dag. Gelukkig was het een niet al te moeilijk gebied en hebben wij het er zonder letsel vanaf gebracht. Het was heerlijk om vier daagjes lekker buiten in beweging te zijn en we hebben enorm geboft met alle dagen zon. En superfijn dat een van de kinderen met partner op het huis en de beesten hebben gepast. Ook zij hebben het als een korte vakantie ervaren!

Werk aan de winkel in de moestuin

Het moestuinseizoen gaat beginnen. Mijn kasje heb ik onlangs helemaal voorjaar-klaar gemaakt en er staan al diverse zaadjes te ontkiemen, zoals sla en zonnebloemen. Ook heb ik al inmiddels het een en ander in de volle grond gezet, zoals de erwten en de peulen. Net voor onze trip kwamen de aardappels binnen, dus deze moet ik komend weekend gaan poten.

slagroomtaart

Mooi gevulde agenda in maart

De komende weken heb ik elke week twee groepen op de planning staan bij De Keulse Hei. Reden genoeg dus om weer lekkere recepten uit te proberen, zoals een heerlijke quiche met palmkool uit de moestuin. Verder ben ik mij aan het bekwamen in slagroomtaarten. Altijd leuk om deze de gasten voor te zetten. Als je je aanmeldt voor mijn maandelijkse nieuwsbrief, onthul ik elke maand een van mijn recepten. Ben je benieuwd? Meld je aan via deze link.

4 gedachten over “Toerist in eigen land”

  1. Fijn dat jullie een heerlijke vakantie hebben gehad! Nu weer fris en fruitig voor de Keulse Hei! En ben benieuwd naar je recepten😋

  2. Freeke Lassche

    Wat leuk dat je bent wezen skiën!
    Ik moest vooral lachen om de gids op de boot in Haarlem, die jullie als dankbare “slachtoffers” had, om op jullie zijn kennis van geschiedenis los te laten. Wij hebben ook eens zoiets gehad :-)!
    Fijn dat de agenda in maart weer goed gevuld is. De gasten kunnen smullen van slagroomtaart, lees ik. Bofferds!

  3. Leuk om te lezen dat jullie genoten hebben! Jammer dat de budgetten bij mijn baas wat aangetrokken zijn, anders had ik jou slagroomtaart wel willen proberen tijdens een MT😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?