Van springtouw tot borrel

Het heeft niet aan regen ontbroken de laatste weken. Niet alle vakantiegangers in Nederland waren er even blij mee maar mijn moestuin was er wel heel blij mee. Alles groeit en bloeit lekker en de aardbeien krijgen ook regelmatig nog een zonnetje om te kleuren.

Inmiddels heb ik de hazelnoten geoogst en van de vijgen heb ik vijgenchutney gemaakt. Ook liggen er diverse potjes pruimenjam in de koelkast die ik o.a. aan mijn gasten uitdeel als bedankje voor een boeking.

hazelnotenoogst

Vrijheidblijheidborrel

Afgelopen dinsdag was de eerste borrel na de zomervakantie bij Beachclub Birds in Kijkduin. Wat hebben we geboft met het weer want we konden heerlijk buiten in het zonnetje genieten en kennismaken met de nieuwe ondernemers die aangehaakt waren deze keer. Bijna 100 man waren van de partij. De organisatie van Birds had het super voor elkaar. Ontvangst met een heerlijke gezonde fresh lemonade en heerlijke zelfgemaakte hapjes. Wil jij een volgende keer ook aanhaken bij de Vrijheidblijheidborrel? Dat kan natuurlijk, 21 september is de volgende bijeenkomst in Madurodam.

Vrijheidblijheidborrel

Culinesse

Afgelopen week waren wij op uitnodiging bij het muziekfestival Culinesse. Een feestje waar het muzikaal en culinair genieten is, met een grote G, aan de Zevenhuizerplas.

Ook Guus Meeuwis zorgde extra voor het genieten met een grote G met zijn optreden.

Wij mochten vooral genieten van de drankjes en hapjes van Schielandhuis, een restaurant in een mooi historisch gebouw uit 1700 in Rotterdam Centrum waar je geweldig kunt eten.

Mocht je volgend jaar ook aan willen sluiten bij dit culinaire muziekfestival?  Noteer alvast 22 t/m 24 augustus in je agenda.

EHBO op De Keulse Hei

EHBO op De Keulse Hei

In mijn vorige blog had ik al verteld over de EHBO-training. Ik wilde nog twee tips van die bijeenkomst met jullie delen.

Krijg je bezoek en kruipt er een klein kindje over de grond? Zorg dat de tas van het bezoek buiten bereik staat, want dit vinden de kleintjes vaak interessant en een strip pillen is zo gevonden.

En wist jij dat het superongezond is als jij (of je kind) een zuigzoen krijgt? Door de zuigkracht kan er een bloedpropje onder de huid ontstaan, wat in je hart terecht kan komen met alle gevolgen van dien.

Mocht je nou geïnteresseerd zijn in het ophalen van deze kennis? Kijk dan eens op Sandra haar website

Springtouwchallenge

Springtouw-challenge

Een door dochter Wies geïnitieerde springtouw-challenge, is een leuke uitdaging om aan de conditie te werken. Volgens een schema elke dag meer keren touwtjespringen. De appgroep bestaat inmiddels uit 30 personen en op deze manier stimuleren wij elkaar. Ik zit inmiddels op dag 3 en het valt heus niet mee. Door mijn senioriteit is mij toegefluisterd dat ik de aantallen ook in blokjes mag doen met een kleine tussenpose. We gaan het zien hoever we komen.

taart

Leuke nieuwe gasten op De Hei

Ook het vergaderseizoen is weer in volle gang na de zomervakantie. We mogen weer veel nieuwe groepen ontvangen. Zo heb ik de fractie van D66 mogen ontvangen van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp en heeft de Hogeschool Leiden de weg naar De Keulse Hei inmiddels gevonden, wat superfijn is.

Debby en Paul

Culinaire TV

We vallen met nog een paar miljoen kijkers in een gat nu we niet meer kunnen genieten van Debby en Paul van B&B vol liefde. Konden we maar elke dag vijf minuten mee koekeloeren op de B&B in Spanje. Maar niet getreurd… afgelopen week zijn de opnames begonnen van Heel Holland Bakt en Yvette van Boven gaat voor een nieuw tv-programma langs bij de keukens van Paleis Noordeinde en het Koninklijk Paleis Amsterdam. Het programma Oranje van Boven zal vanaf volgend jaar te zien zijn.

caravan oppimpen

Zomerproject

Het zomerproject caravan is ten einde en de caravan staat inmiddels weer in de stalling. Hij is supermooi geworden. Als bedankje voor alle inspanningen tijdens de zomer zijn wij deze week uitgenodigd voor een filmavondje. Het gaat de film Oppenheimer worden. Ik laat jullie volgende week weten of dit een aanrader is, mocht je hem nog niet gezien hebben.

Een druk weekje in de avonduren sluiten we deze week af met Anouk en Blof op het strand. Laten we hopen dat de weergoden ons dan ook nog even goed gezind zijn. Ik hou jullie op de hoogte!

4 gedachten over “Van springtouw tot borrel”

 1. Bedankt weer voor die gezellige blog vol informatie!
  Wat een leuke bijeenkomsten heb jij achter de rug en zelfs life meegezongen met Guus!
  Fijn dat er na de springtouw challenge, taart klaarstaat op prachtige stip schaaltjes😂
  We duimen met je mee voor nog een tijdje mooi weer en veel plezier bij Anouk en Blof!

 2. Heerlijk en enthousiast verhaal, wederom!

  En Oppenheimer is zeker een aanrader. Niet qua actie, want daar is het de film niet naar maar wel qua verhaal
  Tip: neem oordoppen mee. De muziek staat echt loeihard

  Anyway, veel plezier en tot de volgende blog
  Gr
  Frits

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?