Zomertijd

Wat een spektakel gisteravond, een voorstelling van hiphop dansers, paaldansers en parcouratleten van ISH Dancecollective. Ik was enthousiast geworden naar aanleiding van het programma “Project Dans”. De winnaar mag meedoen met een van hun voorstellingen binnenkort. Ongelooflijk wat deze artiesten laten zien, en dat allemaal met hun super gespierde lichaam. Voor mij is het al een uitdaging mijn veters te strikken. Wat zij laten zien, gaat je verstand te boven. Ze reizen door heel Nederland heen, dus als je nog naar een voorstelling wil gaan kijken, wees er snel bij.

NOOVA doet

Met NOOVA aan de slag met NLDOET

Naast netwerken vinden wij het bij NOOVA ook belangrijk iets voor de medemens te doen en daar was de landelijke actiedag van NLDOET mooi voor. Wij zijn in twee groepen gaan wandelen met bewoners van twee verzorgingstehuizen.

Naast deze invulling hebben wij met onze leden ook vele kratten houdbare producten ingezameld voor de Voedselbank Lansingerland. En natuurlijk werd er afgesloten met een drankje om nog even te netwerken. We waren te gast bij een onlangs geopend restaurant Mairie in Berkel en Rodenrijs.

Moedereend

Nest bij de blokhut

Met grote verbazing zag ik afgelopen week dat een eend een nest aan het inrichten was in de bloembak tegen de blokhut aan. Elke dag komt hij een paar uurtjes erin zitten om een ei te leggen en inmiddels liggen er 8 eieren. Gelukkig heb ik buurvrouw Danielle die ik vaak kan raadplegen met vragen over de beestjes in en rond het huis. Wij gaan het nest lekker hier laten ontstaan en hopen dat moeder eend zich niet te veel aan trekt van de reuring rond het huis want komend weekend zal er toch ook weer gemaaid moeten gaan worden. Hopelijk is ze zo broeds dat ze lekker blijft zitten.

 

Poes Loes

Nieuwe bestemming

Onlangs werd De Keulse Hei afgehuurd voor sollicitatiegesprekken. Ik kon mijn gasten assisteren door de sollicitanten op te vangen en hen met een glaasje water te laten wachten tot ze opgehaald werden voor het gesprek. Ook voor deze gasten waren de weergoden goed gezind want het evalueren van de gesprekken vond heerlijk plaats in het zonnetje. Zo pik je tijdens het werken toch wat zonnestraaltjes mee.

keukenhof

Toerist in eigen land

Afgelopen week ben ik met Bibi, Armando en Duco mee geweest naar de Keukenhof. Ik ben daar als kind wel eens geweest, maar kon mij er weinig van herinneren. We gingen op een woensdag en dat staat te boek als een rustige dag en als je de drukte op het parkeerterrein zag, viel het wel mee inderdaad maar toch was het park aardig gevuld. We hebben genoten van zoveel ongelooflijk veel bijzondere bollen die er prachtig bij stonden.

Fiets met violen

Moestuin wordt verwend

Elk jaar is het mogelijk compost op te halen in de Groenzoom. Met aanhanger, schop en bakken hebben wij het een en ander gehaald. Als het een beetje lekkerder weer wordt, ga ik dit verspreiden over mijn moestuin en gaat het seizoen weer beginnen. De uien en aardappelen zitten in de grond en in de kas heb ik al het een en ander voor gezaaid. Verder heb ik inmiddels ook de nodige violen in bakken gezet. Ook de fiets voor het huis is weer gevuld met violen.

Duco en wiskunde

Generale repetitie

Na de Pasen, volgende week dus al, gaan we wekelijks op dinsdag oppassen op Duco. Afgelopen week hadden we al een proefdagje en nachtje want Bibi en Armando gingen nog een nachtje weg. Omdat hij nog niet doorslaapt, werd hij om half twee en half zes wakker voor een voeding. Mijn dag kon na deze laatste voeding gelijk starten want ik had een grote groep op De Keulse Hei met een (gelukkig) simpele lunch. Zoals je op de foto ziet, zat Duco in een wipstoeltje naast Frank die voor school aan het voorbereiden was. Hij vond de wiskundesommen niet zo interessant en viel in slaap op tafel. Het was even aanpoten maar ging allemaal heel erg goed gelukkig. S ’avonds lag ik om negen uur al in de stoel te slapen na een intensief dagje. Bij lekker weer komt Bibi hem volgende week in de bakfiets brengen en kunnen we er gezellig op uit.

Bridgen op de Hei

De Boer op

Volgende week staan er zakelijk een paar dingen op de planning. Ik ga pitchen bij de maandelijkse netwerkbijeenkomsten van Open Coffee 070. Benieuwd welke ondernemers ik daar ga tegenkomen. En verder vindt volgende week ook de jaarlijkse Oostlanddag plaats. De Oostlanddag is al 14 jaar het grootste ondernemersevent in de regio. Het is een dag voor en door ondernemers.

 

En volgende week komt mijn moeder ook weer een dagje bridgen met haar 7 bridgevriendinnen. Ga ik ze weer een dagje verwennen tussen de spelletjes door! Laten we hopen dat het zonnetje voor ze gaat schijnen. Afgelopen jaar moesten ze in juni in verband met de hitte onder de bomen zitten. Dat kun je je nu nog niet voorstellen.

 

Dit weekend begint de zomertijd. De dagen zijn al een stuk langer. Heerlijk om in de avond nog het een en ander in de tuin te kunnen doen.

 

En ook Pasen dit weekend. Bij ons komen de kinderen en aanhang gezellig brunchen.

 

Voor iedereen hele fijne paasdagen!

4 gedachten over “Zomertijd”

    1. Beetje late reactie, lees het stukje nu pas, maar weer leuk geschreven! Altijd leuk om te lezen wat jij allemaal beleeft! 👍Succes met het oppassen op je kleinzoon, maar ook dat gaat je lukken!👶

  1. Freeke lassche

    Leuk weer om te lezen, Ellen!
    Heerlijk een dagje Keukenhof!
    Hele fijne Paasdagen en een gezellige brunch met de Kids!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?