De Keulse Hei is jarig

Je kunt het vast nog exact herinneren, de eerste verjaardag van je kinderen. Een taart voor de neus van de jarige en dan het kaarsje uitblazen en hopen dat hij/zij er met de handen in gaat slaan!

De Keulse Hei bestaat deze maand ook alweer 1 jaar. Ongelooflijk, wat is dat snel gegaan! 24 september 2021 opende Ilona Jense, wethouder en locoburgemeester van Pijnacker-Nootdorp symbolisch de deur van mijn vergaderlocatie. (Wist je dat zij 1 oktober burgemeester van de gemeente Hulst wordt?)

De hele zomervakantie hard werken door de aannemer Ivo en wederhelft Frank om na de zomervakantie open te gaan.

Spannend om mijn vaste contract bij De Haagse Hogeschool op te zeggen, want dat was toch wel een mooie gouden kooi. Maar geen dag spijt gehad want wat is het toch heerlijk om eigen baas te zijn. Niet dat ik minder ben gaan werken dan de 24 uurs aanstelling die ik had, want bij het opzetten van een eigen bedrijf sta je toch wel 24-7 aan. Heerlijk om alles voor je eigen bedrijf te verzinnen, dan is het niet vervelend om wat meer uurtjes te werken.

Opstarten tijdens coronapandemie

Daags na de officiële opening werd door het RIVM gesteld dat het wenselijk is een coronatoegangsbewijs te laten zien. In die periode heb ik bij binnenkomst de QR code gecontroleerd van de gasten, vooral voor henzelf. Op 12 november gold een 1,5 meter afstand regeling en op 19 december ging het land in lockdown.

Deze maatregelen hebben ervoor gezorgd dat ik in deze periode niet veel boekingen heb gehad en sommige boekingen werden gecanceld en/of uitgesteld omdat personeel corona had opgelopen.

En toen mochten we weer

Vanaf het voorjaar ging het lekker lopen met de boekingen. Er was echt wel veel behoefte de collega’s live te treffen in plaats van achter dat beeldscherm. Iedereen kan het zich vast nog herinneren dat het best even raar was dat we weer konden gaan en staan waar we wilden en de agenda’s binnen no time vol liepen met afspraken. Stiekem was het toch ook wel lekker een periode een zo goed als lege agenda te hebben privé…

taart

Wat ervaringscijfers

Een jaar bezig en dan even terugkijken. Wat was nou de meest populaire vergaderdag? Ik moest het echt even gaan turven want kon het niet zo direct roepen. Wat mijn boekingen betreft blijkt dat dinsdag de meest geboekte datum is met daarna de vrijdag en toch ook de woensdag. Inmiddels heb ik 60 groepen over de vloer gehad. Wat heel verrassend is heel veel scholen uit het LO en het MO. Had ik nooit kunnen voorspellen dat mijn locatie voor deze doelgroep ideaal is. Het ISW-Irenelaan heb ik het vaakst over de vloer gehad (vijf keer) en Sportief Besteed Groep en Salarisadministratiekantoor CBBS komen ex aequo op de tweede en derde plaats met vier bezoeken! Geweldig dat zij blijkbaar zo tevreden zijn over de locatie, mijn gastvrijheid en de verzorging van de inwendige mens!

keulse hei jarig

Wie jarig is trakteert

Om toch wat meer naamsbekendheid te krijgen bij de bedrijven die hier vlakbij gevestigd zijn ben ik mijn brochure langs gaan brengen bij een aantal bedrijven die in Zoetermeer zitten op steenworp afstand. Maar omdat een jarige meestal trakteert heb ik er ook een zakje van mijn favoriete zelfgemaakte koekjes bijgedaan, de z.g. Amsterdamse Koggetjes! Het zou leuk zijn een van deze bedrijven binnenkort te verwelkomen op De Hei.

60 groepen ontvangen afgelopen jaar betekent ook veel bakken. In de ochtend krijgen de gasten iets zelfgebakken lekkers maar ook in de middag dus dat zijn heel veel baksels. Maar ook vele broodjes gebakken, sinaasappels geperst en soepjes gemaakt! Laten we hopen dat ik dat dit jaar ook nog heeeeel veel mag gaan doen!

2 gedachten over “De Keulse Hei is jarig”

 1. Sonja Ingenluy-Noya

  Hi Ellen ,
  Van harte gelukgewenst met het feit dat de Keulse Hei nu één jaar met zulk een goed resultaat draait mede dankzij jouw liefdevolle aandacht en zorg voor de gezelschappen .
  Ik wens jou een fantastisch mooi tweede jaar toe.
  Liefs ,
  ook Frank gefeliciteerd natuurlijk ! Sonja

 2. Leuk Ellen, alweer een jaar de Keulse Hei! Was best wel spannend, maar volgens mij een hele goede beslissing toen! Op naar het 2e jaar met weer heel veel boekingen; aan jouw gastvrijheid, enthousiasme, heerlijke baksels, zal het niet liggen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?