Einde moestuinseizoen

Het moestuinseizoen zit er alweer op! Het oogsten van de diverse groenten is een beetje klaar. De tomaten kunnen bijna opgeruimd worden, de bonen, courgettes en pompoenen zijn al een paar weekjes opgeruimd. Dan krijgt de moestuin rust en ik zelf ook. In de wintermaanden hoef je daar niet zoveel tijd aan te besteden en is er tijd voor andere dingen, zoals bezoekjes aan bakkerijen zoals je hier later leest.

Knoflook-ezelsbruggetje 10-10-10

Onlangs kwam ik dit ezelsbruggetje tegen en zal het niet snel vergeten. Knofloken poot je rond 10 oktober met 10 cm onderlinge afstand en met een pootdiepte van om en nabij de 10 cm. Knofloken kunnen ook in het voorjaar gepoot worden maar je krijgt een mooiere oogst straks in juli/augustus als je het al in het najaar doet.

Omdat we (ja we… Frank heeft voor mij de stukken grond poot-klaar gemaakt) toch bezig waren heb ik ook gelijk de verschillende pootuitjes in de grond gezet.

Rust voor de parkieten

Ook het broodseizoen van de parkieten is over. De broedhokjes zijn weggehaald. Ze hebben allemaal drie keer een nestje mogen hebben en alle kleine parkietjes hebben een nieuw baasje gekregen. Regelmatig krijgen we foto’s hoe leuk de parkietjes het bij hun nieuwe baasjes hebben.

Ook de parkietjes krijgen even rust om aan te sterken voor het voorjaar!

Nog even het Frankrijk-gevoel vasthouden

Rond eind juli heb ik nog zonnebloemen voorgezaaid in de kas en uitgezet in de volle grond en sinds een aantal weken kan ik de zonnebloemen al plukken. Heerlijk om het vakantiegevoel beetje mee vast te blijven houden!

bij robert

Bezoek meesterbakker Robèrt

Na een theatershow van Robèrt van Beckhoven met mijn bijna 83 jarige moeder in De Rijswijkse Schouwburg stond het nog op ons lijstje bij de bakkerij in Oisterwijk te gaan kijken. Afgelopen week zijn we daar geweest en de bakkerij bezocht.

Sinds 2014 is de bakkerij van Robèrt gevestigd in het monumentale pand van de Koninklijke Verenigde Leder BV (KVL), de voormalige Oisterwijkse leerfabriek, ooit de grootste van Europa. Via een 45 meter lange glazen wand kun je de (banket)bakkers aan het werk zien.

 

Een genot om dit vakmanschap te aanschouwen. In de naastgelegen winkel voor thuis nog een Robèrt broodje gekocht. Helaas was de De Kazerne, gelegen naast het hoofdgebouw van het KVL-complex dicht op dinsdag maar we konden de gekochte huisgemaakte gebakjes bij een koffiebranderij ook op het complex gevestigd, opeten. Op zijn website lees je meer over hem en over zijn activiteiten.

Het centrum van Oisterwijk is ook een aanrader. Een typische dorpsstraat met prachtige mooi onderhouden historische pandjes en hele leuke lokale ondernemers. En wat ik niet wist, dat Oisterwijk hoog genoteerd staat in de ranglijst dorpen met terrasstoeltjes. Voor een dorp van 20.000 inwoners, 6000 terrasstoeltjes is best bijzonder. Hier hebben wij dan ook heerlijk gezeten met een glas witte wijn en een bitterballetje, genieten met een zowel zachte G hier maar ook met een grote G.

Werken aan je website

In de waan van de dag komt het daar niet zo vaak van. Wanneer er iets meer druk op de ketel staat lukt het wel. Zo heb ik vorige week een middag geboekt bij Claudia en Esther van de organisatie Boostyourwebsite. Op een vrijdagmiddag ben ik onder hun toeziend oog gaan werken aan de website van De Keulse Hei en heb ik weer heel veel van hen geleerd. Heerlijk om zo weer een stuk verder te komen.

Al klaar voor de kerstshow?

Ik weet niet of jullie al klaar zijn voor een kerstshow? De Driesprong, die hier op 500 meter afstand zit, in iedergeval wel. Zij hebben vorige week de kerstshow al geopend! Ik besef het ook, het is een beetje vroeg maar toch is het altijd een feest om er weer doorheen te lopen en ideeën op te doen.  Ze hebben er dit jaar weer iets fantastisch van gemaakt, dit jaar met het thema “een wereld om van te dromen”, een fijn thema in deze tijd met zoveel narigheid om je heen.

Bij De Driesprong staat vanaf heden ook al de oliebollenkraam. Zie daar maar eens zonder blikken of blozen voorbij te lopen! Nou, ik kan je zeggen, mij lukt het niet… want ze zijn daar zo lekker!

En ik geef een tip weg: Ga aan het einde van de dag naar de kerstshow in verband met de drukte!

Laat je mij weten wat je van de kerstshow vond?

4 gedachten over “Einde moestuinseizoen”

 1. Freeke Lassche

  Wat leuk, om weer te lezen over alle bezigheden rondom de Keulse Hei, dat nu alweer een jaar bestaat. En volgens mij met succes!
  Het moet inderdaad een beleving zijn geweest om bij Robért van Bekhoven inspiratie op te doen! Daarna Oisterwijk verkend… Dat is inderdaad een mooie plaats.
  Ik ga zeker over een poosje de kerstshow van de Driesprong bewonderen. Die is altijd prachtig.
  Ik kijk weer uit naar je volgende blog. Heel leuk om te lezen!!

 2. Sonja Ingenluyff-Noya

  Leuk om alle bezigheden en nieuwtjes met betrekking tot de Keulse Hei weer te lezen .
  Nu dus ietsjes meer tijd om óók een beetje je eigen dingetjes te gaan doen zoals samen met je mams op pad naar Oisterwijk en heerlijk genieten van het zonnetje op één van de vele terrassen .
  Dat doen jullie goed hoor ! 👍😋🙋🏻‍♀️

 3. Fijn Ellen, even minder werk van de moestuin en nu andere leuke dingen doen. Jou kennende zal je je vast gaan bezighouden met inspiratie opdoen voor de komende gereserveerde dagen op de Keulse Hei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?