Duurzaamheid op De Keulse Hei

De betekenis van duurzaamheid volgens  Google: “Het vermogen van een materiaal of voorwerp mechanische slijtage of verval te weerstaan en langdurig mee te gaan”.

Sinds het neerzetten van vergaderlocatie De Keulse Hei proberen wij ook zoveel mogelijk duurzaamheid door te voeren. Straks vertel ik iets over het gebruik van de Flip-ever op De Keulse Hei.

Ook duurzaam tuinieren

Een tuin biedt vele mogelijkheden waar je niet alleen het milieu een plezier mee doet, maar ook jezelf. Een perfecte combinatie toch? De bekendste manier waarop je duurzaam kunt tuinieren is door je eigen eten te verbouwen. 

Moestuin

Lunches met producten uit de eigen moestuin

Tijdens de lunch gebruik ik zoveel mogelijk producten uit mijn eigen moestuin. In de zomermaanden oogst ik onder andere volop tomaten en aardbeien. De tomaatjes staan gedroogd in de olie en worden gebruikt in de salade. De aardbeien liggen in de vriezer om nu in de wintermaanden een aardbeien smoothie te serveren.

Van de peterselie heb ik pesto gemaakt die heerlijk is op een broodje met kipfilet, of ook wel broodje Hendrik Haan genoemd.

Geen verspilling

Voor de lunch geven de gasten in de morgen al door wat ze met de lunch willen eten, zodat er niets wordt weggegooid. (Mochten de gasten iets laten liggen, zijn de kippen daar erg blij mee).
Flip-ever

De Flip-ever

Onlangs had ik een middelbare school uit de regio als gast en zij waren zo enthousiast over onze flip-ever, de uitwisbare en herbruikbare flipover van Bambook. We hebben zeven uitwisbare vellen die je of op het bord laat hangen of op de haakjes hangen aan de muur.

Na gebruik maak je een foto van de aantekeningen. Deze foto kun je natuurlijk op je telefoon bewaren of naar de deelnemers mailen maar je kunt ze ook opslaan in de app van Bambook en delen met de andere collega’s.

Want waarom zou je papier gebruiken wat later in een lade terecht komt en enige tijd later in de papierbak!

Begin elke dag met een schone lei

Voor het dagelijks gebruik heeft Bambook een uitwisbaar notitieboekje. Ideaal om je aantekeningen aan te passen, te wissen of te hergebruiken. Ook hierbij geen onnodig papierverbruik met een notitieblok, ideaal.

Bomen op Madagaskar

Wat ook nog eens leuk is, van elk verkocht product plant Bambook een boom op Madagaskar.

Hoe vaker je Bambook gebruikt, hoe meer papier bespaard wordt. Daarmee voorkomen we met z’n allen gekapte bomen voor papier dat maar een keer wordt gebruikt.

Samen maken we een einde aan onnodige papierverspilling!

Wil je het gebruik van de Flip-ever ervaren?

Door de Flip-ever tijdens een overleg Op De Keulse Hei te ervaren zult je overtuigd raken van het prettige gebruik. Boek dan een overleg op De Keulse Hei en pak deze mooie ervaring mee!

6 gedachten over “Duurzaamheid op De Keulse Hei”

 1. Trudy van Beek

  Hi Ellen,
  Leuk om te lezen weer.
  Die flip-ever is geweldig zeg.
  Grappig om te lezen dat het van Bambook is. Laura heeft een Bambook zonder flip-ever die ze tijdens haar studie veel gebruikte. En nu ook nog geloof ik.
  Liefs
  Xxxx

 2. Heleen van Beek

  Dank je wel voor de goede tip over Bambook. Ik hoop op een moment, waarop ik met mijn collega’s van jullie flip-ever gebruik kan maken èn kan genieten van de lunch en omgeving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?