Een zomer om niet snel te vergeten

Op De Keulse Hei was het vijf weken zomerreces. Er zijn nog wel een aantal mensen live de locatie komen bezichtigen alvorens te boeken maar vergadergasten hebben we niet gehad. Wij hebben ons prima vermaakt in en rond het huis. Ik heb mij niet verveeld in de moestuin en Frank heeft de nodige klussen uitgevoerd zoals onder andere een keuken van marktplaats in de werkplaats.

Ook hebben we twee wespennesten laten verwijderen. Een nest had zich in de dakkapel genesteld en de andere in de tuin. Wel een prettig idee dat we daar vanaf zijn.

Afgelopen week begonnen we met drie groepen waarvan de eerste een groep was van 8 dames tussen de 82 en 92 jaar oud. Het waren vriendinnen van mijn moedertje waarvan twee hun verjaardag hier vierden met een bridgedrive. Lekker door mij verwend en verzorgd worden met hapjes en drankjes. Het was enorm leuk te zien hoe deze dames genoten van een dagje uit.

Niet dat het heel erg nodig was geweest afgelopen weken met de enorme droogte maar we hebben watervaste kussens laten maken in de banken op het terras achter en een overkapping gekocht zodat je bij hele hete dagen ook in de schaduw kunt zitten. Nou, dat was wel wenselijk af en toe afgelopen weken, dit schaduwplekje.

Volgende maand Keulse Hei 1 jaar

cadeau uit moestuin

Wat gaat het toch allemaal snel! De Keulse Hei bestaat volgende maand alweer 1 jaar en ik ben mijn 60ste levensjaar ingegaan afgelopen week! Wij waren uitgenodigd bij de aannemer die De Keulse Hei vorige zomer de garage omgetoverd heeft tot vergaderlocatie. Hij had zelf een nieuw huis gekocht en verbouwd. Als cadeau had ik een grote doos met allemaal dingen uit de moestuin. Helaas groeien er alleen geen flessen prosecco in de moestuin.

Vers, verser, verst

Vanmorgen heb ik van de eerste tomaten een heerlijke tomatensaus gemaakt met kruiden uit de moestuin, zoals basilicum, tijm, oregano, rozemarijn en natuurlijk ook mijn eigen knofloken en uitjes. Benieuwd hoe ik dit gemaakt heb? Het recept vind je hier.

Augustus oogstmaand

Een fantastisch courgettejaar! Toevallig had ik net tegen Frank gezegd dat ik weer de nodige courgettes had gescoord en toen liep hij zelf langs en zag toch nog een verborgen onder de grote bladeren. Vergeten groenten dus. Om zo te eten niet zo lekker maar voor soep kun je deze uit de kluiten gegroeide courgette prima gebruiken.

Wat verder geoogst afgelopen weken?

Voor het eerst in de vijf jaar dat ik moestuinier heb ik mooie tomaten geoogst in allerlei soorten, kleuren en maten. Ik heb van de mislukte oogsten klaarblijkelijk geleerd want dit jaar ging het wel goed gelukkig. Zoals al eerder verteld, er staan ook tomaten bij waarvan ik het zaad uit de Albert Heijn snoeptomaatjes had gebruikt. Heerlijk om mijn gasten de verse, zoete tomaten te serveren bij de lunch. Ook heb ik voor het eerst rucola gezaaid en geplukt. Bedankt voor de tip Christl!

 

Nieuwe tuinkussens

Vergaderseizoen van start

Zoals gezegd, afgelopen week al drie groepen gehad en voor de komende weken staat er ook alweer het nodige geboekt. Heerlijk om weer van alles uit te proberen en de verse producten uit de moestuin te gebruiken. Afgelopen maanden heb ik al diverse middelbare en lagere scholen mogen ontvangen vallende onder de stichtingen van het Lucas en Laurentius. Afgelopen week waren de stichtingen zelf als gast op De Hei.

Mooie nazomer

Vanaf deze week beginnen alle basisscholen hier in de regio weer en zijn de meeste mensen weer begonnen met werken. Toch blijft het nog lekker weer, zodat we allemaal dat vakantiegevoel nog even vast kunnen houden. Ik heb nog een paar rijtjes zonnebloemen gezaaid die over een week of vier in bloei staan. 

Mocht je in de buurt zijn van De Keulse Hei, altijd welkom voor een kop koffie en hopelijk heb ik nog wat eigen baksels staan voor je!

10 gedachten over “Een zomer om niet snel te vergeten”

 1. Desiree de Lange

  Wat een fantastisch eerste jaar!
  Jullie kunnen trots zijn op het behaalde resultaat en wat ziet alles er professioneel uit. Dat belooft veel goeds voor het komende jaar. Je ziet me verschijnen, al is het maar voor een kop koffie en om je tuin te bewonderen.

 2. Wat leuk om te lezen, wat je allemaal doet om de Keulse hei draaiend te houden.
  Ik vind de nieuwe overkapping en de kussens heel mooi!!

 3. Hi Ellen,
  Ook tijdens de zomer hebben jullie niet stilgezeten. In een jaar tijd een goedlopend bedrijf neergezet; complimenten!

 4. Sonja Ingenluyff-Noya

  Hi Ellen ,
  Gefeliciteerd met je jubileum van het eerste jaar Keulse Hei.
  Time flies dat is wel héél duidelijk !
  Ook Frank heeft zijn steentje bij gedragen.
  Top hoor !
  Vind het héél leuk om je blogs te lezen en je foto’s te bewonderen .
  Moet echt weer eens langs komen .
  Tot gauw.🙋🏻‍♀️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?