Heide nog even in bloei

Ook de heide in Nederland heeft last van de droogte. Op dit moment staat hij nog net in bloei maar toch veel kale plekken door de droogte en…. (Nog nooit van gehoord) door het heidehaantje. Dit is een keversoort die het op de bloeiende heide heeft gemunt. Met deze link van natuurmomenten kun je zien waar je de mooiste heide kunt bewonderen. Mocht dit binnen afzienbare tijd niet meer lukken… kom dan vergaderen op De Keulse Hei, dan kun je ook genieten van een prachtig heide-tafereel.

Voorbereidingen volgend moestuinseizoen

Sommige groenten lopen alweer op zijn einde van het seizoen. Zoals de courgette, nog een paar stuks te gaan en dan kunnen we het alweer op gaan ruimen. Wat is het een mooie oogst geworden en wat heb ik een lekkere dingen gemaakt dit seizoen. Diverse soorten courgettesoep, courgette-koekjes, courgette-cake, gevulde courgette met geitenkaas. En wat fijn dat we zoveel ideeën op kunnen doen op het internet. Ook leuk te vertellen dat ik een vergeten courgette van een kleine meter op de facebookpagina van “Heelpijnacker-nootdorphelpt” heb gezet en iemand hem is komen halen en voor een weeshuis soep kon maken.

courgettes

Leuke gasten op De Keulse Hei

Afgelopen week heb ik de fractie van het CDA van Pijnacker/Nootdorp ook ontvangen. Janno Meijer, fractievoorzitter vertelde dat hij het leuk vindt iedere keer iets regionaals te kiezen voor de bijeenkomst. Het was heerlijk weer zodat zij lekker buiten hebben kunnen lunchen. 

Komende week komt een middelbare school uit Zoetermeer voor een tweedaagse op De Keulse Hei. Zij zijn in het voorjaar ook al mijn gast geweest en hebben mij wederom gekozen en ga ik weer lekkere dingen voor hen voorbereiden.

Voedseldroger weer tevoorschijn

Om straks in de winter ook plezier van de producten uit de moestuin te hebben ben ik ook weer begonnen met het een en ander te drogen. Zo heb ik al de nodige potjes tijm staan en heb ik salie gedroogd. Een keer per dag een kopie thee getrokken van Salie is heel goed voor je. Een mediterraan wonderplantje wordt gezegd met vele gezondheidsvoordelen. Lees er eens wat meer over op deze link.

 

Om de boeker van de vergaderlocatie te belonen gaf ik tot de zomervakantie een zakje met koekjes mee. De boeker komt niet altijd zelf vergaderen en dan is het wel leuk dat je ook iets krijgt van de locatie. Nu krijgen ze een flesje mee met gedroogde kruiden. Hier moet dan nog olie en azijn bij en krijg je een overheerlijke vinaigrette van kruiden uit mijn moestuin.

Wil je ook zo’n potje met kruiden krijgen, dan weet je wat je te doen staat. Mocht je een bedrijf tippen en zij komen bij mij vergaderen ga je dit natuurlijk ook krijgen. Zeg het voort!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?