Gaat AI het ons makkelijker maken?

ChatGPT

Wordt Kunstmatige Intelligentie de toekomst?

Herken jij dat ook? Ik heb dat steeds vaker en weet bijna zeker dat dit geen toeval is. Je komt met iets in aanraking en binnen een paar dagen komt dit vaker op je pad. Valt het je dan op? Sta je ervoor open? Zo vertelde onze zoon afgelopen week over ChatGPT. Ik had er tot dat moment nog nooit van gehoord, maar dat ligt vast aan mij.
ChatGPT is een chatbot met kunstmatige intelligentie, gespecialiseerd in het voeren van dialogen met een (menselijke) gebruiker. Klinkt voor mij nog redelijk abstract.

Afgelopen zaterdag stond er dus een heel stuk in het AD hierover, dat studenten hiermee razendsnel hun scriptie of essay kunnen schrijven en dat hogescholen en universiteiten dus op voorbereid moeten zijn, zodat het de waarde van het diploma niet wordt uitgehold.
Voor het verkrijgen van je antwoord bij de chatbot wordt het internet afgestruind en krijg je binnen no time een antwoord.

De chatbot kan je helpen met het beantwoorden van vragen of het schrijven van creatieve teksten.
Zo vroeg ik de chatbot wat hij een inspirerende vergaderlocatie vond en kwam met het volgende antwoord:

Een inspirerende vergaderlocatie is een plek die de creativiteit en productiviteit van de deelnemers aan een vergadering aanzwengelt. Een inspirerende vergaderlocatie kan dit doen door een unieke of afwijkende omgeving te bieden, met een mooie uitzicht, veel natuurlijke lichtinval, of een aangename sfeer.”  

Hierna ging hij nog even door met een aantal soorten omgevingen te beschrijven. Ik vind het een mooie samenvatting waar ik mij wel goed in kan vinden bij De Keulse Hei.

Veel ouderen kijken volgens mij nogal sceptisch naar deze ontwikkeling maar ik vrees dat we er niet omheen kunnen in de toekomst. Ook uitproberen? Neem een kijkje op deze website.

Dijkje bezoekt Keulse hei

Dijkje bezoekt Keulse Hei

Ik had een tijd geleden al verteld dat ik bij een kleinschalige vergaderlocatie in Utrecht ben gaan kijken. Altijd leuk inspiratie op te doen bij anderen en van elkaar te leren. Afgelopen week kwam Carola van het Dijkje in Utrecht op bezoek bij mij. Onder het genot van een stukje zelfgemaakte appeltaart hebben we gezellig zitten kletsen over elkaars business.
In de spotlight

En dan sta je in de spotlights

Wat een ervaring was het afgelopen week. Met Trias mee doen aan de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Rijswijk. Met andere culturele instellingen uit Rijswijk verzorgden wij een ca. 1 uur durend programma. Bezoekers van de Gemeente Rijswijk konden kosteloos een kaartje bestellen en na de voorstelling in de foyer de kersverse burgemeester een goed nieuwjaar wensen en een drankje nuttigen. Wat een heerlijkheid met zoveel mensen muziek maken! En dan voor een zaal van 700 man!  Vanavond begin ik met tweede reeks van lessen met de Blazersklas want ik heb de smaak te pakken! Ziggo Dome here we come:-)

verbouwing

Vijf jaar geleden

Rond deze tijd van het jaar gaat onze gedachten altijd even terug naar de aankoop en verbouwing van ons huis. Natuurlijk word je ouder en ietsjes minder flexibel maar als wij de foto’s van vijf jaar geleden zien hoe wij toch maanden hebben geleefd…hoe hebben we dit gedaan, bizar. 

Gelukkig hadden we de sabbatical van een half jaar in het vooruitzicht. Door Europa reizen met onze camper waar we heerlijk konden uitrusten. 

En tot op de dag van vandaag geen spijt van deze keuze en ik raad het iedereen aan: stel niet te veel uit tot later, leef nu!

2 gedachten over “Gaat AI het ons makkelijker maken?”

  1. Time flies Ellen
    De verbouwing staat mij ook nog goed bij. En wat hebben jullie nu een super mooie locatie. Ik snap wel dat chatgpt een link zou kunnen leggen met de inspirerende Keulse Hei en haar eigenaar.
    En dan Ziggo?, welnee, volgend jaar in Ahoy bij vrienden van Amstel 👍😂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?