Koning Winter klaar?

Koning Winter kondigde zich toch even aan vorige week! In het zuiden waren het heuse sneeuwbuien maar hier in het westen wat natte sneeuw en hagel. Toch vervelend om daarmee op je fietsje te stappen. Gelukkig weer zonder kleerscheuren vanaf gekomen.

Maar wat hebben we zin in de zon! Wij niet alleen, ook poes Mees zoals je ziet in onderstaande foto. Hij pakte ook zijn momentje onlangs op de tuintafel om te genieten van de zonnestraaltjes.

Januari is bijna voorbij en we kijken uit naar het voorjaar. Het is nog even wachten voor de vastgestelde feestdagen, zoals ik zo mooi dit weekend ergens las: “Jezus heeft voorlopig niets vierbaars meegemaakt en de koning is nog lang niet jarig”. Nog even geduld dus.

Sabbatical

Vorige week zaterdag vijf jaar geleden vertrokken wij voor een half jaar met onze camper richting zuiden. Had mij met dit weer ook wel lekker geleken. Wij hadden het grootste gedeelte van de verbouwing van ons huis op de Keulseweg gehad en konden heerlijk gaan onthaasten. Frank zijn baan bij het ISW opgezegd omdat hij geen onbetaald verlof kon krijgen maar voor mij was dit bij De Haagse Hogeschool gelukkig wel mogelijk.

Wat hebben we het heerlijk gehad in die maanden. We kunnen het iedereen aanraden om niet te veel uit te stellen tot later en de momenten te pakken wanneer ze zich aandienen.  We hoefden onze lieve familieleden niet lang te missen want we ontmoetten hen op diverse plaatsen zoals in Malaga, Valencia, Corsica, Palermo en in de hak van Italië!

Begin maart gaan we sinds deze reis een paar dagen op vakantie en komt een van de kinderen op de beesten passen. We kijken ernaar uit.

 

Moestuinseizoen van start

Het kriebelt alweer maar we moeten nog heel even geduld hebben. Ik heb in de kas wel al Lathyrus voor gezaaid en kunnen ergens in april buiten uitgezet worden. De tuinbonen, erwten en peultjes moet ik ook binnenkort gaan voorzaaien. In de moestuin staat nog cavolo nero en boerenkool en de uien en knofloken komen al op maar oogsten wordt pas juli.  Kortom het gaat weer bijna beginnen. Ik kijk er erg naar uit om weer lekker in de tuin bezig te zijn.
Dit weekend scheen het zonnetje even lekker en ben ik al wat onkruid gaan weghalen tussen de opkomende uien.

Mollentelweekend

Regelmatig hebben wij grote hopen aarde in ons gazon van de mollen en toch moeten wij ontzettend zuinig zijn op deze beestjes. (hoe leg ik het onze poezen uit, als ze een uur onafgebroken naar een bewegende hoop aarde turen?)

De grootste bedreiging van de mol is de mens. Veehouders, agrariërs en gazoneigenaren ervaren de gaten, gangen en molshopen op hun grasvelden als hinderlijk. Daardoor vormen allerlei vallen ook een bedreiging voor de mol.

Op 11 en 12 februari is het mollentelweekend. 

Het doel van het mollentelweekend is om de verspreiding van mollen te weten te komen.
Daarnaast is de Mollentelling een goede gelegenheid om meer te leren over dit bijzondere zoogdier die zelden wordt gezien. Hoe meer we leren over de mol, hoe beter we met de mol leren samen te leven.

Heb je interesse in een excursie op 11 februari lees hier meer erover of wil je bij zoomlezing van 6 februari zijn, vraag een zoomcode aan bij medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com.

Afwisselende week

Komende week weer afwisselende dingen op het programma. Morgen gaan Frank en ik op de basisschool van Wies, onze jongste dochter met de kleuters knutselen. Dit weekend hebben we voorbereidingen getroffen en een voorbeeld gemaakt wat volgens ons haalbaar is met de kleintjes.

En dinsdag in mijn nieuwe rol als partner bij de Vrijheidblijheidborrel waar we weer ongeveer 70 ondernemers ontvangen in The Social Hub in Delft.

En gelukkig ook nog de nodige gasten op De Keulse Hei, dus een leuke werkweek in het verschiet. Hoor je nog bekenden die een vergaderruimte zoeken? Deze aanbeveling zal beloond worden!

6 gedachten over “Koning Winter klaar?”

 1. Freeke Lassche

  Ik ben het met je moeder eens. Weer een leuk stukje!
  Je moet me ook eens bijpraten over die reis van 5 jaar terug!
  Veel plezier morgen bij de kleuters. Ben benieuwd, hoe jullie het vinden!!

 2. Jeannette Dijkstra

  Lekker stukje om te lezen. Krijg ook al weer voorjaarskriebels. De bolletje steken hun kopje al weer boven de grond.

 3. Gaat de tijd vlug, ik zie jullie nog steeds toeterend terugkomen met de camper! Verlang ook weer naar mooi weer!
  En je bent weer lekker bezig met van alles, altijd leuk om te lezen!

 4. Gaat de tijd vlug, ik zie jullie nog steeds toeterend terugkomen met de camper! Verlang ook weer naar mooi weer!
  En je bent weer lekker bezig met van alles, altijd leuk om te lezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?