Zalig winterweer

Het gewenningsproces voor de pensioengerechtigde leeftijd is op de Keulseweg 26 op maandag en dinsdag al begonnen. Wanneer ik deze dagen geen gasten heb, ligt het tempo op de dag ietsjes lager omdat Frank dan vrij is. Dat is voor mij wel een beetje wennen maar ook wel goed. Af en toe even rustig gaan zitten met een kopje koffie is genieten met een grote G en helemaal zoals deze week in het zonnetje zitten op het achterterras. Wat kijk ik er weer naar uit, straks weer de langere dagen en avonden en het warmere weer. We hebben ook alweer aan het einde van de dag in de serre gezeten met een alcoholische versnapering. Het mag weer, Dry January is weer voorbij!

Nog even en dan gaan de parkietenhokjes ook weer opgehangen worden. Waarvoor deze dan opgehangen worden, hoeven we de parkietjes niet uit te leggen. Wat is de natuur toch fantastisch.

Kokosmatronen met limoncello

De laatste week heb ik enkele recepten uitgeprobeerd voor kleine kokosmakroontjes. Afgelopen weekend heb ik ze met limoncello en citroenrasp gemaakt.

De limoncello die ik gebruikt heb, is door onze schoonzoon Sander gemaakt voor Frank zijn verjaardag.  Zoals je op de foto ziet, met een heel persoonlijk etiket.

De koekjes waren heerlijk maar of je nou de Limoncello proeft of de citroenrasp? Niet overtuigend. Wel had ik bij Cakebakelove eetpapier gehaald voor onder de koekjes, ziet het er nog leuker uit. Dit is een fantastische winkel in Voorburg waar ze zoveel bakspullen en decoratiematerialen verkopen, echt een aanrader om een keer binnen te kijken.

Mocht je ambitie hebben om je op te geven voor Heel Holland Bakt, bij Cakebakelove is het ook mogelijk allerlei workshops te volgen. Afgelopen weekend was de finale van Heel Holland Bak en werd er een oproep gedaan voor deelnemers voor het nieuwe seizoen.

Vrijheid Blijheid Borrel

Afgelopen week was ik voor het eerst in functie als Partner bij de VrijheidBlijheidBorrel. Deze keer was de borrel bij de Social Hub in Delft. Dit heette voorheen in veel grote steden “Student Hotel” maar de naam is veranderd omdat je op deze locaties veel meer kan dan alleen maar een kamer boeken. Het ligt pal naast het centraal station in Delft. Reizigers, lokale bevolking en studenten komen hier samen om te leren, te verblijven, te werken of te ontspannen. Moet je lang wachten op je trein of bus in Delft, loop gerust binnen voor een kop koffie. Kijk op deze website mocht je meer willen weten over de VrijheidBlijheidBorrel.

Binnenkort komen alle partners op De Keulse Hei lunchen en gaan we vervolgplannen maken voor de eerstvolgende borrel.

Rene van Meurs

Afgelopen week bezochten wij de nieuwste voorstelling van René van Meurs. Hij is een cabaretier uit het Westland. Veel mensen hebben nog nooit van hem gehoord, terwijl hij toch wel aardig aan de weg timmert. In 2012 won hij zowel de jury- als de publieksprijs van Cameretten en in 2018 werd hij genomineerd voor de Neerlands Hoop prijs (is een cabaretprijs) Begin mei staat hij in Zoetermeer en volgens de site zijn er ook nog kaarten verkrijgbaar. Wij vinden hem erg leuk met zijn droge humor, dus echter een aanrader om een keer heen te gaan.

 

3 gedachten over “Zalig winterweer”

  1. Inderdaad wat ben jij altijd een bezige bij! Goed dat Frank een paar dagen vrij is, zodat je dan ook even wat rust neemt! Was weer een leuk stukje om te lezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?