Genoeg regen

Sinds lange tijd drie nachtjes weg van huis. Sinds wij in Pijnacker wonen ben ik nog nooit zo lang weggeweest.  Met nog acht vrouwelijke ondernemers (allemaal van NOOVA) zaten we een weekend in een huisje in Zeeland. Vorig jaar hadden ze het ook op deze manier gedaan en dit jaar vroegen ze of ik ook mee wilde met de zg. “workation”. Behalve gezellig koken met elkaar was er ook tijd ingeruimd om te werken. Het was super inspirerend om zo met elkaar weg te zijn en elkaar te helpen meedenken met bepaalde kwesties die er spelen rondom het ondernemerschap.

Workation

Wake-up call

Dat was het, de avond bij Westcord in Delft. Kees van der Spek, misdaadjournalist, zorgde dat iedereen bij aanvang gelijk rechtop in zijn stoel zat. Met een paar heftige voorbeelden liet hij zien hoe criminelen te werk gaan bij bijvoorbeeld CEO-fraude maar ook hoe deze criminelen gepakt worden door vernuftig programmeerwerk. Ook aandacht voor wachtwoorden. Voor veel mensen een crime natuurlijk. Toch belangrijk om dit goed te gaan regelen. Het was, behalve gezellig netwerken, een super inspirerende avond.

Cybercrime

Vip-avond Driesprong

Wat was het een druilerige avond qua weer bij de VIP-avond van De Driesprong. Maar de ca. 2000 mensen die zich aangemeld hadden voor deze avond vonden het geen punt. Binnen werden we ontvangen met een hapje en een drankje. Samen met hoogzwangere Bibi schuifelden wij door de mooie kerstshow. De kerstshow van De Driesprong staat in de top 10 van kerstshows bij tuincentra. Echt een aanrader, als je hem nog niet bewonderd hebt.

De Driesprong

Als je lijf even niet meer wilt

Twee weken geleden had ik gasten op De Keulse Hei maar ik tobde al een paar dagen met rugklachten. Deze ochtend was het opstaan helemaal drama. Gelukkig was Frank nog thuis om mij in de kleren te hijsen. De hulptroepen (lees Bibi en Wies, onze meiden) kwamen gelukkig bijspringen om voor de lunch te zorgen voor de gasten. Gelukkig gaat het inmiddels een stuk beter en loop ik twee keer in de week bij een chiropractor.

Door de erge rugklachten deze dag moest ik helaas ook een Beaujolais Primeuravond laten schieten bij Golden Tulip in Zoetermeer. Nou dan heb je pijn hoor, als ik die laat schieten.

rugproblemen

Rocco en Sjuul

Op de verjaardag zelf van Frank zijn we naar de bioscoop gegaan, Rocco en Sjuul. Beetje feelgood movie. Sjuul ontmoet na jaren haar jeugdliefde Rocco en de vonk slaat weer over. Omdat “voor jezelf kiezen” niet haar sterkste punt is, komt ze voor moeilijke dilemma’s.

NOOVA bedrijvenbezoek

NOOVA avond

Woensdag 22 november was er weer een ontzettend leuke bijeenkomst van NOOVA. Twee bedrijven in Bergschenhoek werden bezocht. Bij het eerste bedrijf werd er van tevoren gegeten (Hoeckse Vis en Zeebanket van Patrick Starrenburg) en de netwerkborrel was bij Amber Lifestyle. Eigenaresse Amber vertelde op enthousiaste wijze over haar onderneming en haar toekomstplannen. Tijdens deze borrel kon er ook naar hartenlust geshopt worden.

Ik moest een keer verstek laten gaan omdat wij Frank zijn verjaardag met de kinderen vierden. Iedereen was weer terug van vakantie waardoor wij dit weer compleet konden vieren rond de eettafel. Een groter cadeau kan je Frank niet geven. Volgend jaar schuiven we een stoeltje erbij.

Kerstshow De Driesprong

Nieuwsbrief Katwijkerbuurt

Afgelopen week stond ook in het teken van de eerstvolgende nieuwsbrief van onze buurt. Ingrid en ik vormen de redactie en wij zorgen voor input voor de nieuwsbrief. Als razende reporters gingen wij op pad om verhalen te gaan halen. Zo zijn wij samen naar De Driesprong gegaan en zijn daar mooie dingen te weten gekomen. Ook hadden wij een heel fijn gesprek met een van de buurtbewoners die veel te vroeg zijn vrouw is verloren. Zijn vrouw betekende ontzettend veel voor de buurt en willen haar in ons komende blad niet vergeten.

(De hondjes op de foto waren geen onderdeel van de kerstshow mocht je dat denken. Iemand liep doodserieus door de winkel met deze hondjes).

Sinterklaas

Met de Sint op pad

Vanmiddag was het weer de eerste keer dat wij op pad gingen. In Zoetermeer bezochten wij een computerbedrijf waar 24 kindertjes vol verwachting op ons aan het wachten waren en heel blij waren met ons bezoek.

Komende week is de laatste Vrijheidblijheidborrel van 2023. Ook deze is in Zoetermeer, bij Golden Tulip in Zoetermeer. Veel ondernemers hebben zich weer aangemeld om op een ongedwongen manier met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een hapje en een drankje. Als partner bij deze club zal ik bij binnenkomst iedereen welkom heten.

Kerstversiering

December feestmaand

Nog een paar dagen en dan begint de feestmaand December. Sky Radio is alweer omgetoverd tot Sky Radio Christmas. De kerstbomen zijn overal al te koop en de versiering zie je steeds meer verschijnen in de straten. Voor de vergaderlocatie hebben we ook al wat aan lichtjes opgehangen. Altijd gezellig bij die donkere korte dagen. Heb jij ook al kerstversiering opgehangen? 

4 gedachten over “Genoeg regen”

 1. Sonja Ingenluyff-Noya

  Leuk,ben weer helemaal op de hoogte !
  Ik hoop dat je baat hebt bij de behandelingen van de chiropractor en je rug inmiddels weer als van ouds is.
  Héél veel sterkte voor Bibi met de laatste loodjes én jullie veel plezier in de komende feestmaand.💋🎄💋

 2. Wat een leuke nieuwtjes allemaal weer, nou ja behalve van je rug dan. Hoop dat het gauw beter gaat. Wat fijn dat de meisjes je konden helpen!
  Die dagen in Zeeland zagen er gezellig uit.
  Goed idee die wake up call met Kees v.d. Spek. Vaak zijn we misschien toch iets te goedgelovig.
  Toch nog met een zere rug de Sint geholpen👍!
  Voor Frank nog van harte met zijn verjaardag en veel succes met de spannende laatste loodjes voor Bibi!

 3. Altijd leuk en fijn om weer mee te kijken in wat jullie bezig houdt. Ik bewonder je alijd hoe je ballen in de lucht houdt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?