Moestuin met bloemen

zonnebloemen

Moestuin met bloemen

Dit jaar heb ik in mijn moestuin veel meer bloemen staan dan afgelopen jaren. Behalve dat ik het een mooi gezicht vind, trekt het ook de nodige insecten zoals bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan die goed zijn voor de bevruchting van de gewassen. Zonder bevruchting geen courgettes en pompoenen straks. Maar ook heb ik eetbare bloemen staan die je gerechten opfleuren. En wist je waarom ik afrikaantjes in de moestuin heb staan? Door hun specifieke geur houden ze bijvoorbeeld koolwitjes op afstand (de bevreesde vijand van kolen) maar ook mieren en witte vliegen mijden de geur. De afrikaantjes zuiveren dan weer de grond van aaltjes.

golden retriever

Oppassen op Lola

Vanaf volgend jaar ga ik oppassen op de kleine van Bibi en Armando maar onlangs had ik al een oefenochtend met Lola, het hondje van Wies en Sander. Even kennismaken met Pien. Dit duurde ongeveer 2 seconden want Pien interesseerde zich voor geen meter voor de pup. Kan je toch merken dat het een oud hondje wordt. In november wordt ze alweer 10 jaar. Het ging helemaal goed voor het eerst bij Opa en Oma. Wat ons betreft mag ze vaker komen!

barista

Barista op De Keulse Hei

Naar aanleiding van een kennismaking bij Open Coffee Lansingerland hadden Barista Hans en ik afgelopen week afgesproken. Met dit autootje staat Hans op evenementen en vaste locaties in de buurt van Zoetermeer waar hij verse biologische koffie en thee bereidt.  Hans had wat vragen omtrent zijn website en socials en heb ik hem gelukkig kunnen helpen. Het was vrij hilarisch toen het karretje het terrein op kwam rijden en er een man van 2 meter uit het karretje kwam zetten. Frank, ook 2 meter, wilde die uitdaging ook aangaan maar dit vereiste wel de nodige instructies welk ledemaat eerst te plaatsen want anders was het kansloos.

Bezoek Den Haag

Het wellicht bekende museum voor communicatie in de Zeestraat, Den Haag heet vandaag de dag “Beeld en Geluid”, een museum voor nieuws en journalistiek, net als in Hilversum. Ik had in de krant gelezen dat zij een fototentoonstelling over sportfragmenten gingen openen. Afgelopen zondag zou de tentoonstelling geopend worden met voorafgaand de damesvoetbalwedstrijd Nederland-Portugal. De officiële opening is bij nader inzien uitgesteld tot na de zomervakantie. Het kijken naar de wedstrijd ging door en zo ging ik samen met mijn moeder naar Den Haag. Mijn moeder is een lopende encyclopedie wat betreft kennis over heel veel sporten. Met 30seconds wil je haar graag in je team hebben voor deze vragen.
Samen met de ambassadeur van Portugal hebben wij genoten van de wedstrijd die gelukkig met winst eindigde. Daarna nog even naar de stad gelopen en bij het Gouden Hooft een wijntje gedronken.

ledikant

Babykamer

Als je op een kindje gaat oppassen, moet er ook hier wat ingericht worden voor de baby. Zo staat er al een ledikant klaar maar wij zijn ook de buitenboel aan het schilderen. Zo stond er een raam open, dat ook door Mees was opgemerkt en heeft hij het als eerste het ledikant uitgeprobeerd.

Bakkit

Dagje op de fiets

Heerlijk om samen op de fiets te stappen en mooie dingen te ontdekken. Onlangs was het eerste doel “koffiedrinken bij Mercedes”. Mercedes is de laatste winnares van Heel Holland Bakt en heeft een aantal weken geleden een winkel geopend in Rotterdam. Een hele leuke winkel waar zij met haar zus heerlijke dingen bereidt en verkoopt. Of om gelijk op te eten, of om mee te nemen. Binnenkort gaat zij ook workshops organiseren om nog meer mensen enthousiast te maken voor het bakken. Hou haar website hiervoor in de gaten!

Frank kent als geboren Rotterdammer de buurten goed maar was erg verbaasd toen wij de verbouwing zagen van Noordersingelgevangenis in Rotterdam. Zowel in de huizen maar ook aan de buitenkant is het nog heel goed te zien dat het een gevangenis is geweest. Het is een feest om een keer door deze buurt heen te lopen of te fietsen.

Zo staan er voor de komende weken nog een aantal leuke tripjes op de planning. Heb je een leuke tip voor ons die wij niet mogen missen, laat het hieronder in de reacties weten.

2 gedachten over “Moestuin met bloemen”

  1. Super leuk dat je van die leuke uitstapjes maakt nu het iets rustiger is op Keulse Hei. Met alle nieuwe indrukken en ervaringen kan het aanbod weer mooi uitbreiden!

  2. Puck Sanders

    Het is weer weer een leuk en lang stuk om te lezen. Wat heb ik veel daarvan mee kunnen beleven, wat een voorrecht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?