Sint toch op tijd in Nederland

Het was voor de kleine kindertjes in Nederland toch spannend de afgelopen weken. Misschien is het je ontgaan, maar de stoomboot van Sinterklaas was gezonken. Geloof het of niet, maar ik kijk het Sinterklaasjournaal omdat ik binnenkort een paar keer als Piet met de goedheiligman mee ga en wil weten wat er speelt. Nou ik kan je zeggen, ik vond het ook super spannend! Maar gelukkig is het goed gekomen afgelopen zaterdag. Het gaat wel glad worden op de daken hier in het buitengebied van Pijnacker want vanmorgen was er bij ons al nachtvorst.

sinterklaas

Lekker bakken voor De Sint

Ook de gasten krijgen tijdgebonden lekkernijen. De kruidnootjes die ik serveer heb ik natuurlijk zelf gemaakt, vele malen lekkerder dan uit de winkel. Sorry Bolletje maar het is echt zo. Ik heb het recept van Rutger gebruikt maar er zijn diverse recepten als je even googelt, bijvoorbeeld Laura Kieft van Laura’s Bakery die afgelopen zaterdag in het AD stond met een artikel dat kruidnootjes geen pepernoten zijn. Rutger heeft ook een recept voor speculaascake die ik ook binnenkort voor mijn gasten ga maken.

lunch
Lunchbuffet

Moestuin van slag

Wat een temperaturen de afgelopen weken. Ook de moestuin is van slag. De uien die ik al gepoot heb een paar weken geleden staan al tien cm boven de grond. Ook had ik een suggestie gelezen nu al lathyrus te zaaien zodat je vroeg in het seizoen al kan plukken. Ik heb ze voor gezaaid in de kas en staan nu in kleine potjes maar ook deze staan al gigantisch te groeien. Ben benieuwd hoe dit gaat, ik hou jullie op de hoogte.

Black Friday of green Friday?

Volgende week vrijdag is de uit Amerika overgewaaide gekte weer, Black Friday. Kopen, kopen en nog eens kopen tegen gereduceerde prijzen? Je moet echt opletten want het is pure commercie. Natuurlijk is het goed voor de economie dat er gekocht wordt maar laten we alsjeblieft dingen kopen als we het echt nodig hebben en laten we ons niet gek maken voor zogenaamde acties. Ik vind het een mooie actie van Dille en Camille dat zij deze dag zowel offline als online de winkels sluit als statement. Zij vragen aandacht voor de natuur en roepen op minder en/of bewuster te consumeren.

1000 kilo schelpen

1 kuub, 1000 kg schelpen liggen er nu in de moestuin. De paadjes die wij vorig jaar van de houtsnippers hebben gemaakt waren nauwelijks nog te zien vandaar dat we nu met schelpen de paadjes hebben gemaakt. Hopelijk hebben we hier langer plezier van.

Kerstontbijtjes/lunches/borrels op De Keulse Hei

Wat lijkt het mij leuk dit jaar ook bedrijven te ontvangen die met hun team een kerstontbijt op De Keulse Hei gaan doen. Of een kerstlunch of een kerstborrel. Over alles valt te praten en ik denk graag met iedereen mee. Even met iets meer aandacht het jaarlijkse kerstpakket overhandigen en even tijd hebben voor elkaar tijdens dit ontbijt, een lunch of een borrel.

Ben jij de aangever voor een van deze activiteiten tijdens de kerstperiode? Dan heb ik een leuke verrassing voor je! Zegt het voort en de verrassing is voor jou!

1 gedachte over “Sint toch op tijd in Nederland”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?