Bijna alles zelf maken is toch veel leuker?

Of het nou een meubelstuk is of iets in de keuken, van scratch af aan zelf dingen maken geeft vele malen meer voldoening dan een kant-en-klaar product kopen. Het wordt ons vandaag de dag wel heel erg gemakkelijk gemaakt met wat er allemaal kant en klaar voorhanden is in de winkels maar zelfmaken is echt zoveel leuker! 

Ik vertel je hieronder wat wij onder andere op De Keulse Hei zelf maken of gemaakt hebben. Zowel voor de vergaderlocatie als voor de moestuin.

Kippen

Kosten nog moeite bespaard gaat niet op

Als je dingen zelf maakt kies je meestal niet voor de makkelijkste weg. Aanschafkosten kunnen een overweging zijn om dingen zelf te maken maar ook die vlieger gaat niet altijd op. Wij hebben zelf een kippenren gebouwd en daar hebben wij wel de nodige kosten aan gehad. Wat wel heel leuk is, dat je door deze moeite en inspanning een heel origineel exemplaar krijgt, die je niet elders ziet. Ook de vergadertafel in De Keulse Hei is zelfgemaakt, weliswaar samen met een hele handige technische buurman maar het originele idee en wiskunde uitwerking komt van mijn wederhelft.

Kaarsen
kaarsen maken

Oud voor nieuw

Een vriendin van ons maakt van oude kaarsen nieuwe exemplaren. Behalve dat de oude stompjes en restjes niet weggegooid worden (wat ontzettend duurzaam is natuurlijk) kun je op deze manier hele originele kaarsen maken met leuke kleuren combinaties. En wat is er nou leuker dan iemand een zelfgemaakt cadeau te geven waar je ook nog wat aan hebt. 

Als je op de website kijkt van Kaarswinkel.nl lees je met welke eenvoudige middelen en een aantal basisgrondstoffen je al tot heel leuke resultaten kunt komen.

En wat maak ik zoal voor De Keulse Hei?

Voor mijn gasten wil ik zoveel mogelijk zelf maken. Natuurlijk is het veel makkelijker alles kant en klaar te kopen. Het kost je veel minder tijd en meestal ben je ook goedkoper uit maar als ik producten zelf kan maken zal ik het niet laten.

Bij de ochtendbreak serveer ik een zelfgemaakte lekkernij en in de middagpauze komt er ook het een en ander op tafel wat ik zelf gemaakt heb. En wat ben ik blij met het Internet! Ik kom op zoveel goede ideeën!

Voor de lunch maak ik volgens de huidige lunchkaart briochebolletjes met een lekker gehaktballetje volgens oma’s recept. Ook kunnen gasten zelfgebakken maisbrood of 7 granenbrood kiezen. Inmiddels ben ik al aardig bedreven in het brood bakken.  Bij de zelfgemaakte soep wordt er breekbrood geserveerd met kruidenbrood. Ook dat is veel lekkerder dan kant en klaar! Heb je leuke ideeën voor de lunch, laat het mij weten!

Tuinbonen

Zelfs bij de moestuin van scratch af aan

Ook voor de moestuin vind ik het het allerleukste alle producten die ik verbouw vanuit zaad zelf op te kweken. Het is zo ontzettend leuk een zaadje in een potje stekgrond te doen en na een tijdje kleine groene puntjes zien opkomen en het begin van het plantje te zien ontstaan. Als je naar de foto’s van de tuinbonen kijkt, de bovenste is van 26 februari en de onderste van 10 maart. Bizar hard groeien deze plantjes in de kas. Daar word je toch blij van!

Terwijl ik dit zit te typen wordt er een bestelling van moestuinland afgeleverd. Ik heb diverse soorten pootaardappelen besteld maar ook kurkuma en gember. Dat wil ik ook een keer gaan proberen. Super attent van ze, dat ze er een lijstje bij doen met de beste combinaties zijn naast het product te planten. Zo is het voor de aardappelen verstandig de erwten vlakbij te plaatsen. en kruiden als rozemarijn, munt, tijm en kamille juist niet. De erwten moeten nog de volle grond in, dus daar kan ik mooi rekening mee houden!  

Mocht de kurkuma en gember een succes worden, kom je dan een keer kopje thee drinken?

Pootaardappelen

1 gedachte over “Bijna alles zelf maken is toch veel leuker?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?