De Groenzoom als buur

Wat wonen wij toch mooi, aan het natuurgebied De Groenzoom maar wat is het ook geweldig dat dit ook een toegevoegde waarde is voor de bezoekers van De Keulse Hei. Tussen het vergaderen door even de natuur in, inspirerender kan je het haast niet krijgen!

Waar ligt de Groenzoom?

De Groenzoom is een natuur- en recreatiegebied van 450 hectare dat ligt tussen de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp. De groenzoom grenst ook aan Zoetermeer-Rokkeveen en aan onze achtertuin!  Een mooi natuurgebied met wandelpaden, fiets-, kano- en ruiterroutes.

Groenzoom compostdag

Eind maart was het mogelijk compost op te halen voor je eigen tuin. Ook ik ben dit gaan halen en op het terrein kwam ik Cor Noorman tegen, de beheerder van De Groenzoom. Gedurende bijna één jaar is het gemaaide gras gecomposteerd. Door de warmte (broei) in het gras zijn temperaturen van zo’n 70°C ontstaan, welke in de loop van de tijd zijn gezakt tot een constante temperatuur van 50°C. Hierdoor zijn onkruidzaden én ziektekiemen afgedood. Fantastisch dat je het organische “afval” uit de Groenzoom weer hergebruikt en je je eigen tuin wat extra voeding geeft op deze manier.

Grutto, Foto: Cor Noorman

Activiteiten in De Groenzoom

Nu de maatregelen in verband met Corona gelukkig allemaal weer voorbij zijn kunnen ook de excursies in de Groenzoom weer doorgaan. Zo zijn er dagen dat de Cor je meeneemt om weidevogels te spotten. Ook worden er excursies georganiseerd waarbij Cor je alles vertelt over de bijen en de vlinders in dit prachtige gebied.

Ook excursies mogelijk tijdens verblijf De Keulse Hei

Wanneer je bij de Keulse Hei komt vergaderen is het ook mogelijk een gedeelte van de dag met de Cor het gebied in te gaan waarbij hij je van alles over dit natuurgebied vertelt.

Na deze break ga je met nieuwe energie verder met het maken van je plannen! 

Zo maak het verblijf op De Keulse Hei wel compleet en uniek! 

Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?