En dan ben je zelfstandig ondernemer

Sinds afgelopen september ben ik zelfstandig ondernemer en ben ik verantwoordelijk voor alles wat ik doe en wat ik onderneem met mijn vergaderlocatie De Keulse Hei.

Allrounder

Als je naar de betekenis kijkt van allrounder wordt er gezegd dat je alles kan. Nou, dat wil ik niet zeggen maar waar ik de laatste jaren bij mijn werkgevers achter gekomen ben, dat ik een echte allrounder ben en dat de arbeidsmarkt niet op mij zat te wachten omdat daar vandaag de dag specialisten gevraagd worden. Wat nu zo leuk is, dat dit nu als kleine zelfstandige wel van pas komt. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de marketing, communicatie, inkoop, financiën, verkoop, catering en schoonmaak. Veelzijdiger kan je haast niet krijgen!

Marketing

De jaren bij De Haagse Hogeschool heb ik wel de nodige marketing- en communicatie skills ontwikkeld. Op de verschillende platforms van Social Media ben ik aardig actief. Op Facebook, Instagram en Linkedin post ik met de nodige regelmatig content en ook superfijn dat dit regelmatig gedeeld of geliked wordt. Je moet toch gezien blijven worden om top-of-mind te blijven bij je doelgroep. De expertise voor een website bouwen had ik niet maar toch is het mij gelukt de website voor De Keulse Hei zelf te maken. Binnenkort ga ik hem samen met een van mijn Noova leden, Claudia Rietveld, finetunen. Over Noova hieronder meer.

Inkoop

De producten voor de gerechten koop ik overal en nergens. Ik ben zowel bij de Makro, Sligro en Hanos te vinden maar ook bij de verschillende supermarkten doe ik mijn inkoop. Ik probeer zoals een goede Hollander betaamd een beetje op de aanbiedingen te letten. 🙂

Financiën

De administratie van De Keulse Hei doe ik met het onlineboekhoudpakket e-Boekhouden. Ook offertes en facturen versturen gaat supermakkelijk hiermee. En met 1 druk op de knop doe je de btw-aangifte. Mocht je btw moeten betalen kan dat ook gelijk via het pakket, maar dat is minder leuk. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat het een voorrecht is, dat je btw mag betalen want dat betekent dat je dit ook hebt mogen facturen.

Netwerken

Ook netwerken is belangrijk als je net begonnen bent. Er zijn ondernemers die dat helemaal niet leuk vinden. Nou … ik vind het ontzettend leuk. Afgelopen week ben ik naar mijn eerste Oostlanddag geweest, het grootste ondernemers-event in de regio, waar ik met 250 andere ondernemers uit de regio ben gaan netwerken. Wat een veelzijdigheid aan bedrijfstakken vind je in de regio Pijnacker, Nootdorp, Berkel, Bleiswijk en Bergschenhoek. Het was een inspirerend evenement en heb daar tevens leuke contacten gemaakt. Sinds kort zit ik bij Noova, een netwerk voor ondernemende vrouwen. Ook zij waren een van de organisatoren van de Oostlanddag. Maatschappelijk ondernemen vinden wij bij Noova belangrijk. Vorige maand hebben wij tijdens NOVAA-DOET bij drie instanties werkzaamheden in de tuin verricht. 
 
Mocht je in mijn regio wonen en je bent een vrouwelijke ondernemer: kom een keer mee naar een van onze bijeenkomsten.

Catering

Wat ik mijn gasten voorschotel, wil ik zoveel mogelijk zelf gemaakt hebben. Zowel voor de lunch als voor de lekkernijen in de ochtend en in de middag. Op de socials volg ik oa My happy kitchen, baktotaalbouwhuis, decobites, ellouiseacooking en laurasbakery waar ik erg geïnspireerd door raak. Mocht je leuke ideeën hebben wat ik voor mijn gasten kan maken, houd ik mij aanbevolen. Voor het tweede kwartaal heb ik een nieuwe lunchkaart gemaakt, dus ook tips voor belegde broodjes zijn van harte welkom voor de kaart in kwartaal drie. Laat het mij weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beginnen met chatten
Hulp nodig?
Hallo 👋
Waar kan ik u mee van dienst zijn?